14 mar

Fullbokad! 2020 Vår Tävlingslydnad “Förberedd för tävling”

På den här helgkursen jobbar vi med de olika delar som behövs för att vara så bra förberedd som möjligt för tävlingssituationen. Kursen varvas mellan praktisk träning och teori kring bl a planering, mål och utvärdering.

Detta är en del av det vi kommer jobba med:

-Momentteknik
-Tävlingsbelöningar
-Transporter och uppställningspunkter

-Uthållighet
-Rutiner
-Tävlingsträning med kommendering
-Mental fokusering hos föraren
-Träningsplanering inför tävling

En av kursutvärderingarna:

“När jag anmälde mig till den här kursen tänkte jag att vi i första hand skulle få öva oss i uthållighet och att träna kedjor på ett tävlingsmässigt sätt. Men vi fick träna på så mycket mer som jag inte riktigt insett vikten av tidigare.

Helene fick mig att förstå hur viktigt det är att hunden känner igen sig i tävlingssituationen och visade oss hur går att väva in tävlingsmässig träning i varje träningspass. Hon fick mig också inse hur viktigt det är att ha en plan för både lyckanden och misslyckanden och att förstå varför det blev si eller så.

Mental träning har varit ett lite flummigt begrepp för mig tidigare men Helene förklarade allt på ett pedagogiskt och inspirerande sätt som gjorde det både begripligt och spännande. Jag vill absolut lära mig mer om hur jag kan påverka mina tankar och känslor!

Helene är en av de absolut bästa och mest positiva instruktörer jag gått kurs för. Hon ser varje ekipage och får en av slappna av och våga utmana sig själv utan att vara rädd för att misslyckas. Jag åkte hem full av inspiration och självförtroende.”

  • Startdatum: lördag 14 mars
  • Resterande datum: 15 mars
  • Tid: Lördag kl 10.00 - ca 17.00, söndag kl 9.00 - ca 16.00
  • Plats: High5, Talludden - Vägbeskrivning
  • Kursavgift: 2500 kr
  • Åhörare utan hund: 500 kr
  • Antal deltagare: 6 st

Kursen är tyvärr fullsatt