Höst 2020 Tävlingsträning

Dagen börjar med en ”tävling” i det program du befinner dig i (du kan såklart välja delar av ett program). Tanken är att kunna göra en analys över var eventuella brister ligger. Kan hunden egentligen momenten så bra som du tror? Kanske kan det sina moment men det är koncentrationen som brister, eller kanske uthålligheten? Är dina momentrutiner tydliga eller behöver hunden ännu tydligare förberelser?

Detta och mycket annat kikar vi på under förmiddagen.

På eftermiddagen jobbar vi med de bitar som har störst förbättringspotential. Allt för att försöka mininera skillnaden mellan träning/tävling och göra dig och hunden så förberedda som möjligt.

Höst 2020 Fritt följ – teknik, takt och känsla

Vad betyder egentligen ”fot” för hunden? Förstår den alla de kriterier vi har för ett fotgående eller har ”fot” blivit lite av ett ”slaskkommando”?

Hur får vi hunden att förstå var den ska ha sitt huvud och sin blick? Hur jobbar vi med uthållighet och ”styrka”? Var vid sidan vill vi att hunden ska befinna sig? Och hur gör vi för att hitta det det goa flowet och känslan av teamwork?

På den här kursen jobbar på de olika delarna i fria följet med tonvikt på engagemang, fokus och attityd. 

Kursen individanpassas men vi kommer gå igenom de viktiga grunderna gemensamt. 

Höst 2020 “Vad säger hunden”?

Det här är en kurs där fokus ligger på att bli skickligare på att “läsa” sin hund. Vi kommer göra en del enkla övningar där tanken är att studera hunden utan att värdera, och därmed få en bättre förståelse för varför hunden svarar som den gör. Förstår man orsaken är det så mycket lättare att hitta bra lösningar. Behöver vi förklara bättre? Motivera mera? Göra hunden tryggare i miljön? Få den i en annan aktivitetsnivå? 

Syftet är att vi som förare ska hitta bästa och snabbaste vägen till en öppen och trevlig kommunikationskanal med våra hundar. Kursen kommer innehålla en hel del diskussioner utifrån det vi ser och alla kommer behöva vara engagerade i sina kurskompisars hundar. 

Varmt välkommen till en lite annorlunda – och förhoppningsvis mycket lärorik – kurs! 🙂

 

 

 

Fullbokad! Vår 2020 Tävlingslydnad för den lilla hunden

Det är lite annorlunda att träna/tävla en liten hund jämfört med en medium eller large hund, även då det gäller lydnad. Man får t e x tänka lite annorlunda då man lär in fria följet, men även då det gäller sändandemoment då den lilla hunden har ett helt annat bild av omgivningen än en stor.

Denna dag kommer vi att jobba utifrån den lilla hundens perspektiv och dessutom lära oss utnyttja alla de fördelar det faktiskt finns att ha en träningskompis ”modell mindre” vid sidan. För kom i håg – ”It´s not the size – it´s the way you swing it!”