Vår 2021 Tävlingsträning

Dagen börjar med en ”tävling” i det program du befinner dig i (du kan såklart välja delar av ett program). Tanken är att kunna göra en analys över var eventuella brister ligger. Kan hunden egentligen momenten så bra som du tror? Kanske kan det sina moment men det är koncentrationen som brister, eller kanske uthålligheten? Är dina momentrutiner tydliga eller behöver hunden ännu tydligare förberelser?

Detta och mycket annat kikar vi på under förmiddagen.

På eftermiddagen jobbar vi med de bitar som har störst förbättringspotential. Allt för att försöka mininera skillnaden mellan träning/tävling och göra dig och hunden så förberedda som möjligt.

Fritt följ – teknik, takt och känsla

Vad betyder egentligen ”fot” för hunden? Förstår den alla de kriterier vi har för ett fotgående eller har ”fot” blivit lite av ett ”slaskkommando”?

Hur får vi hunden att förstå var den ska ha sitt huvud och sin blick? Hur jobbar vi med uthållighet och ”styrka”? Var vid sidan vill vi att hunden ska befinna sig? Och hur gör vi för att hitta det det goa flowet och känslan av teamwork?

På den här kursen jobbar på de olika delarna i fria följet med tonvikt på engagemang, fokus och attityd. 

Kursen individanpassas men vi kommer gå igenom de viktiga grunderna gemensamt. 

Våren 2021: 

30 jan  FULLT!

9 april  FULLT!

16 april FULLT!

23 april FULLT!

11 juni FULLT!

Vinter/vår 2022

22 jan FULLT!
29 jan FULLT!

Vår 2021 Tävlingslydnad för den lilla hunden

Det är lite annorlunda att träna/tävla en liten hund jämfört med en medium eller large hund, även då det gäller lydnad. Man får t e x tänka lite annorlunda då man lär in fria följet, men även då det gäller sändandemoment då den lilla hunden har ett helt annat bild av omgivningen än en stor.

Denna dag kommer vi att jobba utifrån den lilla hundens perspektiv och dessutom lära oss utnyttja alla de fördelar det faktiskt finns att ha en träningskompis ”modell mindre” vid sidan. För kom i håg – ”It´s not the size – it´s the way you swing it!”