Höst 2020 Tävlingslydnad/Mental träning “Ha hjärnkoll!”

Denna kurs är en kombination av praktisk och mental träning för dig som hundförare.Vi kommer jobba mycket med oss själva, våra tankar och hur vi kommunicerar med hunden på fler sätt än genom våra kommandon.

Vad sänder vi ut för signaler? Vad säger vårt kroppsspråk? Hur jobbar vi med oss själva för att hitta rätt anspänningsnivå och vad är våra uppgifter i träning resp tävling? Hur hittar vi “bubblan” och ff a, hur stannar vi kvar i den? i

Vi börjar lördagen med teori och diskussion kring mental fokus för oss hundförare och fortsätter vidare ut på träningsplanen för praktisk träning av både hunden och oss själva.

Sommarläger “High5 Obedience Camp”

Det här är ett läger för dig som har viss tävlingsvana, dock inte nödvändigtvis med den hund du går kursen med.

Under både lördagen och söndagen börjar vi med en träningstävling utifrån varje deltagares individuella önskemål. Efter det tränar vi sedan vidare på de delar som behöver bli starkare, både moment- och helhetsmässigt.

Vi kommer även gå in på den mentala biten då det gäller föraren. Hur kan vi träna oss på att bli den medspelare som vår hund behöver för att kunna prestera som bäst? Hur jobbar vi med vårt eget fokus och våra tankar på träng och tävling?

Planering, rutiner och uppvärmning är också bitar vi kommer ta upp för att skapa så optimala förutsättningar som möjligt för oss och vår hund.

Efter kursens slut på lördagen bjuds på en italiensk buffé då vi passar på att sammanfatta dagens träning.

Vi har möjlighet att te emot enstaka husvagnar/husbilar på gården. I öv finns flera prisvärda och hundvänliga B&B i närheten.

 

Vår 2021 Tävlingslydnad/brukslydnad

Det här är en helgkurs för dig som har viss erfarenhet av tävlings/brukslydnad – med nuvarande eller tidigare hund. Under lördagen kommer vi nörda in på momentet fritt följ (position, teknik, fokus, engagemang, flow mm) och försöka hitta rätt ”nycklar ” till varje hund och förare.

Under söndagen kommer deltagarna själva få välja helt fritt vad man vill ha hjälp med.

Den praktiska träningen individanpassas utifrån varje enskilt ekipage. Under kursen kommer vi också fokusera på vad vi som hundförare ger vår hund för information och vad vi – medvetet eller omedvetet – sänder ut för signaler i träningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fullbokad! 2020 Vår Tävlingslydnad “Förberedd för tävling”

På den här helgkursen jobbar vi med de olika delar som behövs för att vara så bra förberedd som möjligt för tävlingssituationen. Kursen varvas mellan praktisk träning och teori kring bl a planering, mål och utvärdering.

Detta är en del av det vi kommer jobba med:

-Momentteknik
-Tävlingsbelöningar
-Transporter och uppställningspunkter

-Uthållighet
-Rutiner
-Tävlingsträning med kommendering
-Mental fokusering hos föraren
-Träningsplanering inför tävling

En av kursutvärderingarna:

“När jag anmälde mig till den här kursen tänkte jag att vi i första hand skulle få öva oss i uthållighet och att träna kedjor på ett tävlingsmässigt sätt. Men vi fick träna på så mycket mer som jag inte riktigt insett vikten av tidigare.

Helene fick mig att förstå hur viktigt det är att hunden känner igen sig i tävlingssituationen och visade oss hur går att väva in tävlingsmässig träning i varje träningspass. Hon fick mig också inse hur viktigt det är att ha en plan för både lyckanden och misslyckanden och att förstå varför det blev si eller så.

Mental träning har varit ett lite flummigt begrepp för mig tidigare men Helene förklarade allt på ett pedagogiskt och inspirerande sätt som gjorde det både begripligt och spännande. Jag vill absolut lära mig mer om hur jag kan påverka mina tankar och känslor!

Helene är en av de absolut bästa och mest positiva instruktörer jag gått kurs för. Hon ser varje ekipage och får en av slappna av och våga utmana sig själv utan att vara rädd för att misslyckas. Jag åkte hem full av inspiration och självförtroende.”