Egoboosters och vardagskickar

tarzanapp färgida

Har du förmånen att ha den där vännen eller vännerna som får dig att glänsa lite extra?

Dom som alltid säger rätt saker när du som bäst behöver höra det. Som framhåller dina styrkor när du själv tvivlar. Som får dig att känna dig vacker, begåvad, rolig och intressant. Dom som plockar fram det allra bästa hos dig, och gör det ännu lite bättre.

Vissa människor – jag brukar kalla dom egoboostare – har den unika förmågan och har man priviligiet att ha dom som vänner kan man skatta sig lycklig. Jag tror att egoboostare i grunden är lyckliga och trygga människor, som på ett generöst sätt gärna delar med sig av sin goda självkänsla och sitt positiva sätt att se på omgivningen. De har ofta stor social kompetens och  sprider goda energier helt naturligt omkring sig.

Även hundar kan vara egoboostare. Om du har flera hundar älskar du dom förmodligen (och förhoppningsvis!) lika mycket allihopa, men kanske någon av dom får dig att känna dig liiite duktigare som hundtränare. Det behöver inte nödvändigtvis vara den hund som resultatmässigt presterar bäst, kanske snarare den hund som du har lättast att kommunicera med, som väljer dig framför mycket annat i tillvaron och den du ofta får de där små vardagskickarna tillsammans med.

Jag gillar vardagskickar! Inte bara då det gäller hundträning utan minst lika mycket i övriga delar av livet. Små saker som får hjärtat att slå lite fortare, serotoninnivån att höjas ett snäpp och som får tillvaron att kännas lustfylld. God mat. Ett intressant samtal. Ett riktigt gott skratt.  En spännande utmaning. Känslan i kroppen efter ett fysträningspass. Vetskapen om att man har en riktigt bra bok som ligger och väntar. Uppskattning från någon som betyder mycket för mig.

I vårt badrum hänger en skylt precis bredvid handfatet. Den påminner mig om att ta tillvara dagen på bästa sätt.

IMG_2257

 

Och på Laser&Hudvårdskliniken har vi en fin bild på Anna, vår fd arbetsgivare som så tragiskt gick bort för ett drygt år sedan. Hon sitter med en blomsterkrans i håret och sitt vackra leende på läpparna, och under bilden står det ”Lev livet”. Det var det sista Anna påminde oss om den allra sista gången vi träffade henne, och de orden bär jag med mig varje dag. Och skulle jag någon gång glömma det så finns det tack och lov några egoboosters i min närhet som påminner mig. <3

Foto: Ingela Karlson och Ida Ljunggren

20991_10152688252211927_722688664872317809_n

 

2 reaktioner på ”Egoboosters och vardagskickar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top