20991_10152688252211927_722688664872317809_n

Lite ledsamt känns det då jag inser att vi med största sannolikhet inte kommer kvala in till årets lydnads-SM, vilket skulle ha blivit vårt första.

Vi har ett snitt på 296 poäng, och om jag räknat rätt innebär det att man då har ett medel på 9,25 på varje enskilt moment – koeff inräkande. I min värld är det höga poäng. Men uppenbarligen inte tillräckligt höga.

Kvaltiden har ännu inte gått ut men tyvärr har jag ingen möjlighet att starta på fler tävlingar innan den 25 maj. Och ska jag vara helt ärlig så trodde jag inte det skulle behövas. Jag trodde i mitt stilla sinne att poängen skulle räcka. Stupid me!

På årets SM har man beslutat att skära ner antalet deltagande från 60 till 50. Bra tycker vissa, mindre bra tycker andra. Jag tillhör den senare skaran. Inte bara för egen del, utan mest för jag tror det missgynnar rekrytering och breddning av antalet lydnadsekipage i Sverige.

För att få en stabil och bra topp måste man ha en stabil och bra bredd att ”plocka” från. Nya ekipage som väljer att satsa på lydnad framför andra grenar. Och det är alltid lättare om man har en morot, vilket jag tror SM är för många.

Jag har inte ett dugg svårt att varken erkänna eller inse att det finns många duktiga ekipage som presterar högre och stabilare än vi. Kanske vi om några år kan närma oss den nivån. Men i år kommer vi förmodligen inte att tillhöra ett av Sveriges 50 bästa ekipage som får starta på SM.

Jag skulle ljuga om jag skrev att det inte spelar någon som helst roll och att jag inte är minsta besviken, men försöker peppa mig och tänka att vi har flera SM framför oss. Men det hjälper inte riktigt…i alla fall inte just i dag.