Blandad bloggkompott

120504 206

Jag har åkt på en synnerligen envis influensa.

I måndags var  jag tvungen att stanna hemma från jobbet, något som bara skett vid ett enda tillfälle tidigare sedan jag började jobba på Laser&Hud 2004. I går var jag visserligen på jobbet men kunderna var avbokade och jag ägnade mig åt att ringa massa samtal (vilket gjorde att rösten tog slut framåt halv sex), sortera journaler, städa och skylta om. Jag har fortfarande hostan från hell och snorar hela tiden, fast febern har gått ner tack och lov.

Vi har fått in nya fräscha cremer, sk BB-cremer på kliniken. BB står för Beauty Balm och är en typ av svagt färgad dagcreme med aktiva, vårdande ämnen och solskyddsfaktor 15. Perfekt att ha på våren och  sommaren.

Hundarna har inte fått någon träning sedan i fredags, mer än lite småsaker inomhus. I dag när vi vaknade var det -19 grader men framåt dagen hade temperaturen stigit lite så jag körde ett pass på appellplanen med Tarzan. Herregud, I say no more… Vi glömmer det passet.

Jag har fått två förfrågningar om åka till Norge och hålla kurs. Det skulle vara himla kul, och jag hoppas vi lyckas få i hop några datum. Jag håller som bäst på att planera hösten kurser här hemma, fast jag egentligen inte gillar att boka upp saker så långt i förväg. Men ibland måste man ju. Dessutom planerar Ditte och jag en spännande clinic tillsammans, återkommer om detta. Ni missar väl förresten inte hennes clinic i fritt följ den 11 juni? Jag kan garantera att den är väl värd ett besök.

För tillfället är det en del i tillvaron som hänger i luften. Det är lite svårt att planera och jag känner att jag går omkring i ett slags vacuum, men jag hoppas vissa bitar kommer landa snart.

För att skingra tankarna lite har jag suttit och gjort en priolista över Tarzans träning denna vår. Den ser ut så här på ett ungefär:

Fritt följ: Fortsätta jobba med en låg tyngdpunkt hos både mig och honom. Försöka befästa positionen som jag upplever är ganska bra just nu. Jobba vidare på att få honom samlad och hyfsat lugn, även då jag går längre sträckor.

Inkallning: Lägga in sista sträckan efter ställandet i momentet och börja forma ett helt moment. Jobba vidare med läggandet separat ett tag till.

Rutan: Lite oklar ännu beroende på hur det går på vårens tävlingsstarter.

Vittring: Jag ska lägga en kampanj på att försöka lära honom gå från vänster till höger. Han vill gärna sikta in sig på mitten av pinnraden (eller cirkeln) och eftersom han ofta springer ganska fort så glider han gärna in i pinnarna så dom flyttar sig. Har lite olika strategier för att 1. få ner tempot en aning (fast bara liiite…) 2. få honom börja från vänster.  Vi får se hur det går.

Fjärr: Här har jag gjort en rokad. Jag tänker tvärtom mot vad jag gjort tidigare och kommer öka avståndet mycket snabbare, även om skiftena inte blir enligt min målbild i början då jag ökar avståndet mellan oss. Exakt hur jag ska göra och vad mina kriterier kommer vara har jag inte bestämt ännu, men snart har jag präntat ner dom – både på papper och i huvudet. Prio kommer ligga på rätt känsla och attityd i momentet.

Sist men inte minst: Övergångar mellan moment. Här ligger 75% av resultatet på följande moment. Jag tycker Tarzan tagit ett stort kliv framåt då det gäller att kunna jobba vidare, vara samlad och tänka ny uppgift, trots att belöning uteblir. Särskilt med tanke på utgångsläget då ögonen snurrade värre än på Linda Blair i Excorsisten, och han bet mig i benet eller sprang iväg och belönade sig själv med ett löv, om inte belöningen åkte fram när han ansåg sig förtjänat den… 😉 OMG!

Nu väntar en lugn hemmakväll. Det värsta med den här influensan är att jag tappat luktsinnet och känner absolut inte vad maten smakar. Kan knappt skilja på sött, surt och salt ens. Tänk vilken dimension i livet som försvinner om man inte kan känna dofter och smaker! Jag hoppas innerligt att det kommer tillbaka snart så jag kan njuta av god mat igen.

På tal om mat. Här är en av de godare förrätter jag vet. Jag har även gjort den som tillbehör till en fikskrätt typ lax eller torskrygg.

Skaldjurssallad med mango, papaya och chili
500 g räkor med skal

1 burk kräftstjärtar
1 papaya
1 mango
1/2 gurka
1 kruka koriander
3 st lime, saften
1 röd chili, hackad
1 vitlökskyfta, hackad
2 msk olivolja  
1 msk honungGör så här:
1. Skala räkorna.
2. Låt kräftorna rinna av.
3. Skär mango, papaya och gurka i mindre bitar.
4. Hacka koriandern grovt.
5. Blanda olivolja, lime, chili, vitlök och honung. Lägg i övriga ingredienser och låt dra i ca en timme.
6. Lägg upp i stora glas t ex martiniglas och garnera med lite koriander.

Vill man ha lite mer grönt i salladen kan man blanda i färsk spenat och rosésallad.

 

 

 

8 reaktioner på ”Blandad bloggkompott”

 1. Härlig mixad blogg med både matnyttigt, hudvårdstips och träning. 😉 Receptet verkar väldigt gott, jag ska testa det på lördag. Tack för en bra blogg!

 2. Det är alltid så givande att ta del av din blogg. Krya på dig nu vännen.
  Ska bli trevligt att ses på din och Dittes kurs , omgång två snart.
  Kram Mia och Uzze

 3. Hoppas du kryar på dig och blir frisk snart Helene. Tar gärna mera del av ditt tänk kring vittringen. Kul med lite recept, är det från chokladpuddingarna?
  Kram Eva

  1. Det kommer Eva. Nej, det här är inget Puddingrecept, utan något vi blev bjudna på då var var hos goda vänner för ett tag sedan. .)
   Kram H.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top