Krollie

080727krollie

Jag blev så himla ledsen i dag när jag fick veta att Lillemor tagit farväl av sin älskade Krollie.

Lillemor & Krollie är liksom ett begrepp. De har ”alltid” funnits  och jag tror det var det första lydnadsekipage som jag hörde talas om då jag började träna hund för tio år sedan. Även efter att de slutat sin tävlingskarriär och Krollie blivit pensionär, hade jag till en början svårt att ändra begreppet till Lillemor & Shikka. Numera har jag vant mig, och Shikka känns självklar vid Lillemors sida, men jag tror ändå alltid att Krollies namn kommer vara oerhört starkt förknippat med Lillemor Edström.

Det är så himla jobbigt att skiljas från en vän som man haft så nära relation med under många år. Man har liksom vuxit i hop. Det finns många minnen tillsammans, vissa underbara och lyckliga, andra kanske mer ledsamma och lite jobbiga. Men man har dom tillsammans. Man har delat dom med sin vän, och man har gått vidare med nya, ännu starkare band.

Jag tror aldrig riktigt man kan förbereda sig på sorgen och tomheten som kommer då man tvingats säga farväl. Så klart man vet att den dagen kommer då det gäller våra hundar, och på något sätt  lär man sig acceptera livets gång bit för bit. Men ändå blir man så fruktansvärt ledsen när man står inför fakta.

Det finns så mycket att säga och skriva om detta fantastiska ekipage som skänkt oss så många fina minnesbilder och ögonblick, och det finns säkert många som är bättre lämpade än jag att göra det.

Jag har i alla fall mina alldeles egna Lillemor & Krollie-minnen att plocka fram och glädjas åt. Stort tack för dom. <3

Bilden på Krollie  är tagen av Mona Kjernholm.

8 reaktioner på ”Krollie”

 1. Jag kan bara instämma i varje ord. Känner inte Lillemor som du gör men hon verkar vara en ödmjuk och vänlig person och jag skickar en styrkekram till henne i din blogg. Vet alltför väl vad hon går igenom.

 2. Kommer ihåg när jag och Thyra vann ungdoms-SM och vi blev intervjuade till tidningen Apportören. När de frågade om jag hade någon förebild så var mitt svar Lillemor och Krollie. Som du skriver, de är ett begrepp och har alltid funnits!

 3. Lillemor och Krollie är en stor förebild. Lillemor genom sitt ödmjuka sätt och fina förmåga att plocka fram det allra bästa hos sin hund. Och Krollie var nog en sådan där once in a life time hund som de flesta av oss kanske aldrig får uppleva. R I P fantastiska Krollie. Varma kramar till Lillemor.

 4. Så mycket fint detta ekipage skänkt oss. Lillemor är och kommer alltid vara min största förebild och Krollie aldrig lämna hennes sida. Skickar med en stor kram till din vän Lillemor.
  Fint skrivet.

 5. Tack Hele’n för dina varma ord om mig o min älskade Krollie!
  Just nu gör det så ont o jag fungerar inte riktigt men tiden lär ju läka de svåraste stunderna sägs det ju!
  Alla våra underbara år kommer alltid finnas i mitt hjärta o minnas med enorm glädje!
  Din o min vänskap kom en gång o har bara blivit större med åren!
  Tack än en gång för att du är du
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top