080727krollie

Jag blev så himla ledsen i dag när jag fick veta att Lillemor tagit farväl av sin älskade Krollie.

Lillemor & Krollie är liksom ett begrepp. De har ”alltid” funnits  och jag tror det var det första lydnadsekipage som jag hörde talas om då jag började träna hund för tio år sedan. Även efter att de slutat sin tävlingskarriär och Krollie blivit pensionär, hade jag till en början svårt att ändra begreppet till Lillemor & Shikka. Numera har jag vant mig, och Shikka känns självklar vid Lillemors sida, men jag tror ändå alltid att Krollies namn kommer vara oerhört starkt förknippat med Lillemor Edström.

Det är så himla jobbigt att skiljas från en vän som man haft så nära relation med under många år. Man har liksom vuxit i hop. Det finns många minnen tillsammans, vissa underbara och lyckliga, andra kanske mer ledsamma och lite jobbiga. Men man har dom tillsammans. Man har delat dom med sin vän, och man har gått vidare med nya, ännu starkare band.

Jag tror aldrig riktigt man kan förbereda sig på sorgen och tomheten som kommer då man tvingats säga farväl. Så klart man vet att den dagen kommer då det gäller våra hundar, och på något sätt  lär man sig acceptera livets gång bit för bit. Men ändå blir man så fruktansvärt ledsen när man står inför fakta.

Det finns så mycket att säga och skriva om detta fantastiska ekipage som skänkt oss så många fina minnesbilder och ögonblick, och det finns säkert många som är bättre lämpade än jag att göra det.

Jag har i alla fall mina alldeles egna Lillemor & Krollie-minnen att plocka fram och glädjas åt. Stort tack för dom. <3

Bilden på Krollie  är tagen av Mona Kjernholm.