En välbehövlig och efterlängtad helg

 

DSC_0241

Fredag. Och jag har en ledig helg framför mig. Den första på väldigt länge, för jag har jobbat i princip varenda helg senaste månaderna.

Jag tog en lång promenad med hundarna när jag kom från jobbet. Det var fortfarande ljust och vi gick genom ett tunt täcke av pudersnö i tallskogarna kring Ullekalv. Mick får numera vara lös och röra sig fritt ca 30 minuter per dag. Förutom det blir det koppelpromenader. Åh vad han njuter! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser honom och hans glädje över att kunna ta sig fram över stock och sten, utan att ha ont i rygg och ben (oj så vitsigt det blev).  Älskade Mick. <3

Efter promenaden fick Tarzan ett kort träningspass med positionsarbete och fjärr. Fredagarna är egentligen träningsfria men när vi ändå var ute så blev det ett halvtimmespass bara för att vi hade lust.

Väl inne kände jag att det luktade peck om en av hundarna, och efter lite sniffande insåg jag att det var Tarzan som måste ha rullat sig i något (som jag helst inte vill veta). Så det blev duschen för honom, något som han absolut inte har det minsta emot. Han galopperar lyckligt in i duschkabinen och man får nästan dra ut honom därifrån när han är klar. Hrm…han är inte riktigt som andra den grabben. <3

Nu lite senare sitter även jag nyduschad och insmord med världens härligaste bodyoil från Beauté Pacific. Snacka om att man blir suuuuuperlen av den! Skönaste jeansen är på tillsammans med en tio år gammal tröja (vissa plagg kan man bara inte slänga!) och jag är för närvarande helt rosa i ansiktet. Inte av den kyliga promenaden utan av en ny ansiktsmask som jag fått i present men inte hunnit prova tidigare. Den doftar jordgubb och börjar så smått stelna och krakelera när jag rör ansiktet. Inte kanske världens skönaste mask men jag blir förmodligen slät och finporig efteråt, ha ha. Det känns i alla fall otroligt lyxigt att bara få rå om sig själv i lugn och ro utan några måsten.

Leffe är uppe i Stockholm på Eurosport (han jobbar som motorsportkommentator där från och till). Jag och Nicke ska fixa lite gott fredagskäk – det blir förmodligen pulled beef med bbq-sås och en stor sallad – dricka ett glas vin och kanske kolla på någon film.

I morgon åker jag och Marika till Ingela i Fylligarum för att kika på Skojas små valpar. Mysigt värre! Det blir förhoppningsvis lite tid för träning också.

På söndag får efterlängtat besök av släkt och vänner här på Talludden och då vankas en stor gryta Coq au vin.

Detta blir m a o en helg för avkoppling, umgänge, god mat och hundträning. Vet inte om det kan bli så mycket bättre… Den är i alla fall otroligt efterlängtad.

Några av mina vänner propsar enträget på att jag ska skriva en bok. Planer finns men de är ännu inte så långt gångna.

Däremot finns det andra i vår familj som är mer försigkomna och det visar sig att 50% av familjen Lindström under 2016 kommer debutera som författare – dock i helt olika genre.

Leffe håller som bäst på att sammanställa en bok om sitt liv på såväl racerbanor som livets övriga små stigar. Den kommer heta ”Line up for race. Guldkorn på och vid sidan av banan” Jag har fått tjuvläsa några kapitel och garvat gott åt hans underfundiga sätt att berätta både små och stora händelser livet.

IMG_2942 (1)

Den andra författaren i familjen upptäckte jag av en slump då jag råkade få se en förhandsvisning av diktsamlingen  ”All lek i labyrinten tillåten” – Antologi av unga poeter i Östergötland. Och där bland några andra namn upptäckter jag Joachim Lindström. Han har inte sagt ett ord om detta så det kom verkligen som en överraskning. Men inte desto mindre kul. Antologin kommer ut under våren 2016 och jag har såklart redan förhandsbeställt en antal ex.

IMG_2941

Själv håller jag just nu på att lära mig mer om filmning och redigering. Jag går några kurser på nätet och det är verkligen superkul. Jag kan bli så där underbart absorberad när jag sitter och redigerar film (det gäller inte bara hundfilmer!) och häromkvällen (natten) kommer Leffe in och undrar om jag inte ska gå och lägga mig snart. Då var klockan halv två och senast jag tittade på den var den halv åtta… Snacka om att glömma tid och rum!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top