Energiboost!

 

13689634_10201934971853754_2109002730_n (1)

Jag tycker så himla mycket om den här bilden. Foto: Lena Kerje

Tack så jättemycket för den fina feedback som vi fått efter lydnads-SM! Det värmer! 🙂

Dagarna efter SM var det träningsfritt för Tarzan. Faktiskt ända fram till torsdagen!! då vi var anmälda till tävling igen. Jag var inte direkt superladdad (hade knappt hunnit hämta mig från SM-helgen) men bestämde mig för att åka och tävla ändå.

Termometern visade på +28 grader då jag parkerade på Åtvids Hundklubb och jag beslutade mig för att värma upp ytterst sparsamt…knappt alls.

Vilket visade sig vara en halvdålig idé då vi väl började vårt program som startnummer 3! Trasan var som en smärre atombomb, och fria följet var kanske inte det mest samlade vi gjort på tävling. Men i ö gjorde killen sina saker snabbt och snyggt, och med undantag för en liten miss i inkallningen så gick han kalasfint och klarade hålla huvudet kallt. Det i sin tur gjorde att vi vann på 303 poäng.

Jag tyckte lite synd om vännen Ingela, som med sin Skoja gjorde ett himla fint program (vilket dom även gjorde på SM). Tyvärr nollade dom sitt i grupp (gruppmomenten låg sist, efter ordinarie program) men blev ändå tvåa på fina poäng. Väldigt bra jobbat!

Väl hemma halvsent på torsdagskvällen packade jag det sista inför kurshelgen hos Carina Lundin på Karlshamns BK fredag till söndag. Som tur var hade jag lyckats lura med mig Leffe som satte sig vid ratten kl 05.20 på fredagsmorgonen och körde de 30 milen ner till Blekinge medan jag halvsov i passagerarsätet bredvid.

Det blev en himla trevlig kurshelg som verkligen laddade mig med ny energi. Motiverade och positiva kursdeltagare som var engagerade, trots långa dagar i värmen.

13697300_10154394823503675_3243966562319540260_n

Tyvärr har jag ingen koll på vem fotografen till denna härliga bild är…sorry.

Ett väldigt fint mottagande och arrangemang, god mat plus underbart boende i en stuga intill vattnet på Långasjö Camping, bidrog till den stora trivselfaktorn.

 

IMG_3819

Enda smolken i bägaren var att Leffe lyckades besegra mig med 2-1 i luffarschack på lördagskvällen! Helt j-a otroligt eftersom jag anser mig vara i princip oslagbar i luffis! Min mormor lärde mig alla knep och strategier som barn och sedan dess har jag sopat banan med mina medspelare. Men jag är övertygad om att Leffe tjuvtränat i smyg… Senast förlorade han nämligen stort, vilket tog hårt på hans ego. Men nu jäklar blir det jag som får lägga på ett kol, för det här var banne mig sista gången han vann över mig – det är en sak som är säker! 🙂

IMG_3833

Nu är det måndag igen på min sista semestervecka. Och jag tänker vara lat som fanken!!! Läsa böcker. Bada i vackra Vättern. Träffa vänner. Gå långa skogspromenader med de fyrbenta. Njuta av ett glas vin tillsammans med Leffe vid grillen på kvällarna. Inga måsten och inget jobb!!

Trasan får vänta till helgen innan vi börjar träna igen så smått. Då ska jag börja jobba med de nya momenten lite mer och lägga upp en plan för hur vi ska förbättra vissa delar i de övriga momenten.

Samtidigt gläds jag åt Trasans fina utvecklingskurva. Från en halvt okontrollerbar galning med i princip noll impulskontroll, till en hyfsat samlad kille som verkligen har full fokus, och dessutom klarar att springa och tänka samtidigt. Och inte minst – en grymt kul fyrbent träningskompis som ger mig massa goa kickar! <3

13695245_10201934971653749_1131982706_n (2)

Foto: Lena Kerje

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Energiboost!”

  1. Susanne Johansson

    Tack för en lärorik och rolig kurshelg. Kram från goldenhane Twist och matte Susanne ☀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top