Lydnads-SM – ur mitt perspektiv

13689597_10201934971693750_1648528174_n

Foto: Lena Kerje

Då var lydnads-SM 2016 till ända.

Vårt första, men förhoppningsvis inte sista SM, blev till en minnesvärd och grymt kul tillställning som gav mersmak. 😉

Inte bara för att jag och Trasan fick till en fin runda på lördagen som tog oss till söndagens final som trettonde bästa ekipage, utan minst lika mycket för den härliga stämning som rådde bland både medtävlare, publik och arrangörer.

Upplands distrikt och Roslagens BK hade verkligen ansträngt sig för att göra ett SM som gynnade både tävlande och publik. Fint arrangemang, superbra tävlingsledare och funktionärer samt härliga banor. Och bra väder! Vad mera kan man önska?!

Tarzan och jag hade förmånen att ha Jenny Wibäck med som coach, och dessutom ett gäng goa vänner som hejade på oss. Det kändes väldigt gott, och jag är så glad över all positiv energi jag fått av alla. Tack!

Att ha Jenny som coach innebär att man har en superguide vid sin sida hela tiden. Och då menar jag inte då det gäller att hitta rätt väg till rätt plats. För om det är det behovet man har, ska man nog se sig om efter en annan guide. 😉

Men då det gäller hjärnans vägar och irrvägar har hon desto mer koll. Jenny läser människor som om de vore böcker, och hittar liksom rätt manual till varje individ. Åtminstone hittade hon min mentala manual! Med underbar humor, rätt ord vid rätt tillfälle och ett aldrig sinande engagemang – oavsett klockslag och situation.

Jag skulle kunna skriva en halv roman om SM-helgen, men har i stället valt att göra en liten film, för det kändes roligare. Och är dessutom ett fint minne för egen del. Se nedan.

Några saker vill jag i alla fall skriva.

Det var flera av mina vänner och bekanta som gjorde väldigt fina kvalrundor med sina hundar, men som det tyvärr blev stolpe ut för denna gång. Av de jag såg (man hinner omöjligt följa alla man vill!) var Sharon&Koe ett av dom ekipage som lätt hade platsat i finalen. En hund med mycket power och en förare som vet hur hon ska matcha sin hund på bästa sätt.

Ingela&Skoja gjorde också en väldigt fin runda, och är säkert ett ekipage vi kommer få se i finalen framöver. Likaså ”vårt” talangekipage Nathalie Ädel med Mie. Och det fanns flera som lyste på planen, men som denna gång hade oturen att hamna på fel sida sträcket.

Då det gäller Tarzan är jag väldigt glad över att han fixade fokusera så bra i en miljö som jag vet att han tycker är lite svår. Jag hade honom ”med mig” hela tiden inne på planen, både på kvalet och i finalen. Han var ”på” men ändå styrbar och lyssnade fint på mig. Vi kändes verkligen som ett team, och jag är ödmjukt tacksam och stolt över det förtroende han visar mig. Tack Tarzan!

Vi har vissa saker som behöver bli lite bättre rent tekniskt för att kunna vara med bland de allra bästa, men då det gäller vårt sätt att samarbeta är jag mer än nöjd!

Ett stort grattis till de tre ekipage som kom på pallen denna gång, och som verkligen var värda detta!

Duktiga Sarah&Exxi (ett av våra fina talangekipage!) som vann guld! Wow!

Superteamet Madeleine&Seven som visade att det inte var en slump att de blev bästa svenska ekipage på VM!

Och goa träningskompisen – tillika talangtruppens ”boss” Diana – som med sin fina Dio tog brons på deras allra första SM tillsammans! Så jäkla bra!

För den som är intresserad finns här en film från SM – ur vårt perspektiv, filmat av Jenny Wibäck. Håll tillgodo! 🙂

Ett stort tack till vår sponsor Morrhåret Hundsport som såg till att både Tarzan och jag var väl ekiperade, och dessutom hade belöningar som var i ”SM-klass”! 😉

Ett litet förtydligande: Mitt i filmen gör Jenny en intervju med Charlotte Andersson. ”Lottis” är inte uppfödare till Tarzan (som det kanske kan låta som på filmen) utan till min Mick. 🙂

Tarzans uppfödare heter Siv Harldsson, och har med sin lilla fina kennel även lyckats få en SM-vinnare i spår – Karin Daun med Toppborders Snikke.

24 reaktioner på ”Lydnads-SM – ur mitt perspektiv”

 1. Vet du att jag nästan blir tårögd när jag set er två tillsammans. Så mycket kärlek och kontakt mellan er!! Och att få till det i den miljön dessutom. Grattis igen till en fantastisk prestation och tack för att du bjuder på härliga skratt i don film. Du är så härlig Helene! Kram

  1. Tack vännen, men torka du tårarna för snart ses vi live och då ska vi fira – framförallt DIG! 🙂
   Kram H

 2. Ett stort grattis, det räcker egentligen inte, men du vet hur jag känner! Ni var helt enastående där inne!!!

  Vilken resa du gjort med denna underbara hund!!!!

  Stor kram

  1. Tack vännen! Du har del i den resan. Det har ju inte alltid gått på räls direkt… 🙂

   Grattis själv till fina rundor med båda dina tjejer. Viska som verkligen gör en fin avslutning på en fantastisk SM-karriär, och Skoja som är i början på sin. Glöm inte de där stora röda i kalendern nu bara…
   Kram

 3. <3 Vilken härlig film det blev (trots amatörfilmaren som skakar med kameran ibland av skratt och under programmet av anspänning)! Tack för att jag och Pingu fick vara med på ert fantastiska äventyr – och än en gång stort grattis till en superfin SM-debut – ni hör definitivt hemma där och sprider mycket glädje på (många) plan!

 4. Underbar dokumentär film på ert äventyr,ni var verkligen grymma !!
  Vilken premiär start …. ni visade verkligen glädje fart och attityd!!
  Nästa år får du och Jenny coacha varandra på SM:et ?
  Kul att halsband och outfiten passade er !
  Så glad att ha dig som träningskamrat och god vän ?

  1. Tack vännen! Nästa år blir vi många som får coacha varandra Marika… 😉
   Kram
   Ps. Väldigt glad att ha dig också. <3

 5. Grattis igen till en otroligt fin premiär i SM sammanhang! Ni var verkligen ett sammansvetsat team på plan (y) Härligt att se. Hoppas du njuter ordentligt. Härlig sommar! 🙂

  1. Tack snälla! Jag njuter för fullt. 😉
   Önskar dig en riktigt härlig sommar du också. Och massa bra hundträning förstås!! 🙂

 6. Fantastisk och enastående bra SM-debut! Dock inte det minsta överraskad! Ni är mitt favo-ekipage, all time – och platsade perfekt i ett kvalificerad finalfält <3

  (Tack för de fina orden om Koe! Jag är så stolt av honom – om än smått irriterad över att moment vi normalt har stor säkerhet i just skulle strula på SM 😉 😉

  Ses snart! Varm kram till er <3

  1. Naaw vad gullig du är. <3 Tack!

   Jag förstår precis känslan du har, men se det så här: Det finns så himla mycket potential och hög träningsbarhet i Koe, vilket gör att du kommer kunna träna honom till både hög momentsäkerhet och fina detaljer. Och farten...ja den har han ju liksom inbyggd..!
   Kram! Vi ses snart!

 7. Ja, en fantastiskt fin SM-debut för er. Tänk att den där lille Trasan som kom till dig för ett antal år sen skulle bli så stabil och fin och klara alla utmaningar som en SM-miljö innebär, och det med bravur! En minst sagt häftig resa som ibland varit lite bergochdalbaneaktig men där du aldrig gett upp.
  GRATTIS igen och vilken njutning att ha en sån här film att gå tillbaka till och titta på ibland när du vill boosta dig själv lite extra 🙂 . Lycka till framåt nu på alla era äventyr.

  1. Tack snälla du! Gullig du är.
   Ja bergodalbanig har den allt varit – och lite sjösjuk har man blivit under resans gång. Men som tur är gillar jag gungor&karuseller, ha ha!

   Nu tränar vi vidare och försöker förbättra oss ett snäpp till. Men först ska vi allt ta lite ”lydnadssemester”.

   Vi ses nästa vecka med picknickkogen i högsta hugg!
   Kram

 8. Såååå duktiga ni är och vilken härlig energi, glädje och fantastiskt samarbete och ljuvlig kontakt ni har på plan!!

 9. En så underbar film! Det är en fröjd att se dig o Tarzan ihop, vilken glädje o vilket samarbete! Ni var grymma på SM och man fick gås hud av era sprudlande rundor!

  1. Åhh så glad jag blir över dina ord! Tack för att u bjuder på dom. Och snart är det dags att få gåshud över dig, Rimma och våra andra duktiga talanger på landskampen… 😉

 10. En sådan fin SM debut! Vad proffsig du ser ut och så lättsamt allt ser ut som Trazan utför.Vad ni har jobbat! Vilket ekipage!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top