13689597_10201934971693750_1648528174_n

Foto: Lena Kerje

Då var lydnads-SM 2016 till ända.

Vårt första, men förhoppningsvis inte sista SM, blev till en minnesvärd och grymt kul tillställning som gav mersmak. 😉

Inte bara för att jag och Trasan fick till en fin runda på lördagen som tog oss till söndagens final som trettonde bästa ekipage, utan minst lika mycket för den härliga stämning som rådde bland både medtävlare, publik och arrangörer.

Upplands distrikt och Roslagens BK hade verkligen ansträngt sig för att göra ett SM som gynnade både tävlande och publik. Fint arrangemang, superbra tävlingsledare och funktionärer samt härliga banor. Och bra väder! Vad mera kan man önska?!

Tarzan och jag hade förmånen att ha Jenny Wibäck med som coach, och dessutom ett gäng goa vänner som hejade på oss. Det kändes väldigt gott, och jag är så glad över all positiv energi jag fått av alla. Tack!

Att ha Jenny som coach innebär att man har en superguide vid sin sida hela tiden. Och då menar jag inte då det gäller att hitta rätt väg till rätt plats. För om det är det behovet man har, ska man nog se sig om efter en annan guide. 😉

Men då det gäller hjärnans vägar och irrvägar har hon desto mer koll. Jenny läser människor som om de vore böcker, och hittar liksom rätt manual till varje individ. Åtminstone hittade hon min mentala manual! Med underbar humor, rätt ord vid rätt tillfälle och ett aldrig sinande engagemang – oavsett klockslag och situation.

Jag skulle kunna skriva en halv roman om SM-helgen, men har i stället valt att göra en liten film, för det kändes roligare. Och är dessutom ett fint minne för egen del. Se nedan.

Några saker vill jag i alla fall skriva.

Det var flera av mina vänner och bekanta som gjorde väldigt fina kvalrundor med sina hundar, men som det tyvärr blev stolpe ut för denna gång. Av de jag såg (man hinner omöjligt följa alla man vill!) var Sharon&Koe ett av dom ekipage som lätt hade platsat i finalen. En hund med mycket power och en förare som vet hur hon ska matcha sin hund på bästa sätt.

Ingela&Skoja gjorde också en väldigt fin runda, och är säkert ett ekipage vi kommer få se i finalen framöver. Likaså “vårt” talangekipage Nathalie Ädel med Mie. Och det fanns flera som lyste på planen, men som denna gång hade oturen att hamna på fel sida sträcket.

Då det gäller Tarzan är jag väldigt glad över att han fixade fokusera så bra i en miljö som jag vet att han tycker är lite svår. Jag hade honom “med mig” hela tiden inne på planen, både på kvalet och i finalen. Han var “på” men ändå styrbar och lyssnade fint på mig. Vi kändes verkligen som ett team, och jag är ödmjukt tacksam och stolt över det förtroende han visar mig. Tack Tarzan!

Vi har vissa saker som behöver bli lite bättre rent tekniskt för att kunna vara med bland de allra bästa, men då det gäller vårt sätt att samarbeta är jag mer än nöjd!

Ett stort grattis till de tre ekipage som kom på pallen denna gång, och som verkligen var värda detta!

Duktiga Sarah&Exxi (ett av våra fina talangekipage!) som vann guld! Wow!

Superteamet Madeleine&Seven som visade att det inte var en slump att de blev bästa svenska ekipage på VM!

Och goa träningskompisen – tillika talangtruppens “boss” Diana – som med sin fina Dio tog brons på deras allra första SM tillsammans! Så jäkla bra!

För den som är intresserad finns här en film från SM – ur vårt perspektiv, filmat av Jenny Wibäck. Håll tillgodo! 🙂

Ett stort tack till vår sponsor Morrhåret Hundsport som såg till att både Tarzan och jag var väl ekiperade, och dessutom hade belöningar som var i “SM-klass”! 😉

Ett litet förtydligande: Mitt i filmen gör Jenny en intervju med Charlotte Andersson. “Lottis” är inte uppfödare till Tarzan (som det kanske kan låta som på filmen) utan till min Mick. 🙂

Tarzans uppfödare heter Siv Harldsson, och har med sin lilla fina kennel även lyckats få en SM-vinnare i spår – Karin Daun med Toppborders Snikke.