Full fokus på rätt saker

11999074_10153161835573589_3380946681553297825_n

Bra slut på racingsäsongen!

Förra helgen var Nicke i väg på säsongens två sista racingtävlingar i Ginetta GT5 Challenge, denna gång på Falkenbergs motorbana. Innan helgen ledde han den totala racingserien med en ynka poäng, och allt skulle avgöras på Falkenberg.

Fredagen började med ett uselt kval för Nicke där bilen inte alls kändes som vanligt och hade alldeles för mycket bakbroms (jag vet inte exakt vad det innebär utan fick bara snabbt veta att så var fallet…) och i stället fick största konkurrenten starta i pole position på lördagen.

Men Nicke lyckades ta sig förbi och vann racet. Dessutom var han först över mållinjen även på söndagens tävling, och vann därmed totalcupen. Jättekul och jag gläds med honom! 🙂

Falkenberg Classic

Träning med Diana och Dio

I veckan for jag till Mullsjö för en dag med Diana och Dio. Förmiddagen ägnades åt träning på brukshundsklubben tillsammans med Dianas trevliga träningsgäng och sedan åkte jag med henne hem, käkade lunch och resten av eftermiddagen pratade vi målsättning med vår hundträning och hittade en  plan för hur vi ska förhålla oss till den. Och jag passade på att gosa med lilla Abbe som mest sken som en sol och tyckte livet var underbart i största allmänhet. Diana är som vanligt oerhört engagerad i allt hon gör, dessutom en ärlig och generös träningsvän.

instruktor

Lydnadstävling och Göteborgsresa

I helgen var jag bjuden till Karin, Snikne och Puzzel i Göteborg. På vägen dit gjorde jag ett ”strandhugg” på Boxholms BK för att tävla med Tarzan. Det gick bra för oss och killen kändes fin på planen. Förutom fria följet som drog ner våra poäng en del så fick vi höga betyg och vi vann på 293 poäng.

Tarzan var fokuserad på sina uppgifter och kändes väldigt fin mellan momenten (och även i!) och klarade många svårigheter på en lite klurigt upplagd plan. Som vanligt bra drag under tassarna men i god samverkan med skallen. En mycket trevlig kombination.

Jag for vidare mot Göteborg med en glad känsla. Och helgen hos Karin blev verkligen supertrevlig. Träning, god mat, vin, promenader och inspirerande diskussioner. Och så fick jag äntligen träffa lilla Puzzel. Karin och jag var rörande överens om att alla borde ha en terrier, för de är verkligen riktiga lyckopiller! 🙂

Eftersom Karin är lycklig matte till Tarzan bror Snikne, är hon ett ovärdeligt bollplan för mig. Hon vet precis vad jag menar när jag säger att Tarzan gör si eller så, och har många kloka tankar kring träningen.

20140830_122441

 

Lite mer motiverad…

I veckan blir det lugnare på träningsfronten för vår del. Jag ska dra ner på mängden lydnadsträningen lite grann, men i stället försöka se till att de pass jag gör är desto mer kvalitativa.

Det har ploppat upp lite mer motivation hos mig och jag tror senaste tidens beslut är helt rätt för min del. Fina vänner har även dom bidragit till en gladare känsla. Och så Tarzan förstås. Den grabben är en riktig humörhöjare!

 

 

helene-lindstrc3b6m-tarzan-glc3a4dje

 

 

6 reaktioner på ”Full fokus på rätt saker”

  1. Gläds med dig Helene, att det känns bättre efter denna helg! Viktigt med goa vänner. Grattis till ditt och Tarzans resultat. Kram Mia, Uzze och Unike.

  2. Grattis igen till fina framgångar både mamma och Nicke! Attans skoj för Nicke att ta hem hela serien! Ge världens bästa Trasa en puss på nosen och några extra köttbullar från mig. Kram

    1. Tack! Ja det var kul för Nicke (och Leffe) som jobbat råt för detta. Trasan hälsar att du är välkommen på puss&köttbullskalas när du vill. 🙂

      Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top