Lite uppdatering en vanlig torsdag

_F5Q4085

Mick mår bättre!

På en vecka har det hänt massor. Han har fått tillbaka en del av känseln i benet (jag är osäker på hur mycket), kan röra det (lyfta det när han kissar, om än inte så högt ännu) och stödja på det flera steg i taget när han går. 🙂 🙂 🙂

Massage, laserbehandling, Novafon och massor av kärlek – både från oss i familjen och från alla er underbara människor därute som skickar krya-på-dig-hälsningar och kommer med små presenter – har nog bidragit till hans snabba återhämtning.  Plus det faktum att killen själv har en jäkla livskraft och styrka.

Ögonen är glada och svansen likaså. I bland glömmer han liksom bort att benet inte riktigt är i full vigör, och försöker skutta efter Tarzan och Tiger fastän han går i koppel. Det ser lite ut som att han tagit en whisky eller två för mycket. 😉

Livet rullar vidare här på Talludden. Jag har börjat jobba på Laser&Hudvårdskliniken igen efter semestern, och däremellan har privat träningarna för både enskilda ekipage och träningsgrupperna satt i gång på hemmaplan.  På Laser&Hud är det ännu ganska lugnt för de flesta är – trots denna solfattiga sommar – för bruna för laserbehandling. Så för tillfället är det mest ansiktsbehandlingar/porrengöringar och konsultationer inför höstens kommande laser-, IPL- och Restylanebehandligar som gäller.

En rolig nyhet är att jag under hösten kommer få ytterligare en arbetsplats som hudterapeut. Anrika Vadstena Klosterhotell har gjort en jättesatsning och ska inom kort öppna en fantastisk spa-anläggning bredvid själva hotellbyggnaden. Och där har jag – tillsammans med ett antal andra hud-, spa- och massageterapeuter – fått förmånen att arbeta ett antal timmar i veckan från och med slutet av augusti. I mitten av augusti kommer vi ha en veckas utbildning med märket Babor och sedan kör vi i gång. Det ska bli jättekul att få vidga vyerna inom mitt yrke!

I dag hade jag  privat träning på förmiddagen, och efter lunch lastade jag hundarna och åkte i väg till Mjölby BK för lite träning med Tarzan. Det är jättelyxigt att ha en stor träningsplan här hemma, men jag märker att det är lätt att bli lite bekväm. Och jag har bestämt mig för att minst två – helst tre – av veckans träningspass ska ske på annan plats än hemma.

Det blev en helt okej träning för oss. På pluskontot: gruppmoment, fritt följ, inkallning, dirigeringsapportering, och fjärr. På minuskontot: Z (där han blev lite splittrad i några transporter), rutan (där han var sen att ta mitt stå-kommando) och vittringen (där han faktiskt var helt övertygad om att det var  pinnen bredvid den rätta som var den rätta – något som inte hänt på väldigt länge.) Kanske berodde det på att det blåste rejält, han fick doften i näsan och grep lite för snabbt. Ja ja, shit happens.

Efter träningen åkte vi till skogen. Först gick Micken och jag en promenad.  Vi trampade fram i blåbärsriset och stannade med jämna mellanrum för att plocka hallon och för att Mick skulle få vila sitt ben. Det var härligt att se hur han njöt av att få trampa fram mellan tallar, stubbar och stenar.

Sedan blev det en halvtimmes promenad med Tarzan och Tiger som fick skutta runt lösa i skogen, och slutligen en halvtimmes löpning för min del. Med 80-talsmusik i öronen och Tarzan som hare gick det förvånansvärt lätt. Tarzan älskar våra löppass, men tycker förmodligen jag är sanslöst långsam. Titt som tätt kommer han springande mot mig med en blick som säger ” du hänger väl med, matte?!”. Vilket jag ju inte gör… Men jag tar mig runt i min egen takt och han i sin. Och så ses vi i mål. Typ.

Väl hemma tog Leffe och jag bilen och åkte till Motala för att hälsa på Leffes mamma som nyss fyllt 91. En kruttant av guds nåde, och den mest underbara svärmor man kan tänka sig. Hoppas vi får behålla henne många år ännu. <3

Nu har vi återigen landat hemma och regnet smattrar mot fönster och tak. Rätt mysigt på ett sätt, även om jag personligen är en fanatisk soldyrkare som älskar värme och sönderbrända gräsmattor. 😉 Det blev en snabb och enkel middag med pasta aglio&olio (vitlök, chili, olivolja och massa Parmesan) och snart ska jag kasta mig i TV-soffan för att kolla på Mission Impossible.

I morgon är jobb på kliniken och därefter far vi till Kungsör för en clinic i fritt följ med Emma Willblad. Det ska bli kul!

Bilden överst på Tarzan är tagen av Lena Kerje.

DSC_0108_2_2

Älskade Mick. Foto: Joachim Lindström

 

2 reaktioner på ”Lite uppdatering en vanlig torsdag”

  1. Maria Laurén

    Du och din fina Mick! Han är en sann kämpe, det vet vi ju sedan länge. Hunden med nio liv!!!Underbar läsning att det går framåt. Ni kommer att över vinna skadorna även denna gång.Ha en fin helg!! massa stärkande kramar från oss.

    1. Tack snälla Mia! Ja han har varit med om många trauman i sitt liv den vackra pojken. Tror och hoppas att detta var det sista…
      Kram tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top