Veckan som gått

Foto: Ingela Karlsson

Lördagkväll. 

Jag ska strax byta om från sunkiga hundträningskläder (som jag gått i typ hela veckan med undantag för ett inhopp på Laser&Hudvårdskliniken i onsdags och vidare därifrån till andra kurstillfället i ”Kreativ förhandling”) till en något mer fancy outfit inför kvällens aktiviteter. 

Måste bara berätta lite om kursen jag går i ”Kreativ förhandling”. Håll med om att rubriken på kursen låter rätt trist?! I synnerhet ordet ”förhandling”.  Men är det något denna kurs inte är, så är det trist! Tvärtom är den superintressant!

Vi är tio deltagare med olika bakgrund som har massa matnyttigt att ge varandra. Och sist blev vi så engagerade i varandras exempel på hur man bemöter människor i olika situationer, att vi liksom glömde bort tiden! Ett gott betyg till kursupplägget, kursledaren och deltagarna! Hur ska vi kommunicera för att nå fram med vårt budskap? Hur får vi människor att lyssna och förstå? Hur bemöter vi olika personer i olika situationer? Hur gör vi för att inte bara utgå från våra egna erfarenheter och sätt att tänka, utan förmår oss sätta oss in i andra människors situation, utifrån deras erfarenheter?

Personligen känner jag att kursen ger mig minst lika mycket på det personliga planet som i min roll som coach och instruktör. För vem vill inte bli bättre på kommunikation och retorik? Och vem vill inte öka sin kunskap och förståelse kring andra människors sätt att tänka och agera?

För övrigt har veckan bestått av ett trevligt besök hos Ditte Andersson i hennes nya, mysiga hus i Bottnaryd. Jag och världens bästa Mick Jagger <3, som var ute på en liten roadtrip tillsammans, blev väl mottagna av Ditte och hennes labbetjejer. Efter middag och lite vin blev vi sittande och diskuterade hundträning inpå småtimmarna. Trevligt! 

Under veckan har jag också haft träning med en ny (för mig alltså) träningsgrupp utanför Jönköping, och tre privat träningar med enskilda ekipage här hemma på Talludden. Jätteroligt! 

Vi har också hunnit med lite ”provfilmning” kring ett planerat filmprojekt. Väldigt spännande och jag berättar mer angående detta längre fram. 🙂

I morgon drar vi igång första kurstillfället i Startklass-Klass 1  på Talludden som jag håller tillsammans med Marika Söreskog. Tio ekipage samlas här kl 13 för introduktion innan första kurstillfället med hund om två veckor. Vi kommer fördjupa oss i momenten i respektive klass, grunder, belöningar, skillnaden mellan träning och tävling och även vardagslydnad. Hur kan man träna i vardagen för att underlätta och förbereda träningen på lydnadsplanen?

Faktum är att jag även fått till några träningspass med Trasan. Vissa av dom har gjort att jag svävat fram på små rosa moln. Andra har snabbt fått mig ner på jorden igen. 😉 Men det är väl så det ska vara. Ömsom vin och ömsom vatten. Och tänk så trist det vore att inte ha något att träna på! Vad skulle man göra då liksom??!!

Foto: Sandra Kagevik

På tal om vin och vatten. Nu väntar det förstnämnda tillsammans med nära och kära. Det är ju faktiskt lördagkväll!! 🙂

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top