Veckan som gått

IMG_3347 (2)

Måndag: Annandagpåsk och ledig från jobbet. Dagen började med trevlig träning på Mjölby BK tillsammans med Marika och Mixtra och fortsatte med långlunch tillsammans med Annica Wiberg på mysiga Albacken. Därifrån fortsatte vi till Klubbarp för mer träning. En heldag i hundträningens tecken.

På kvällen förberedde jag inför tisdagens kurs och sedan hade Jenny Wibäck och jag vårt veckosamtal. Jenny och Pingu hade gjort en fin prestation på tävlingsbanan och vi pratade bl a om vikten av att kunna glädjas åt ett moment som strulat lite men nu funkade jättefint i tävlingssituationen. Och inte gräma sig över ett annat moment som i vanliga fall är 10+ mässigt, men just på denna tävling blev en 5:a… Lätt att gräma sig över missade SM-poäng, men att gräma (eller gruva) sig är ju inget som direkt för utveckligen framåt.

Jag tycker Jenny är skicklig på att lyfta både sig själv och andra. Kunna se brister, jobba med dom, men fokusera på det positiva och hela tiden med glimten i ögat. (Precis det som mitt förra blogginlägg handlade om, och som f ö verkar vara intressant för många. Över 3600 besök på inlägget)

Jag avslutade kvällen i TV-soffan, men somnade efter typ fem minuter och har ingen aning om vad vi såg.

Tisdag: Heldagskurs här hemma ”Bli din egen coach”. Ambitiösa deltagare som kommer jobba med målbildsträning och lägga upp en plan för sina individuella mål framtill 27 september då vi ses nästa gång. Däremellan håller vi kontakt via mail och stämmer av.

Tråkig dag för hundarna som bara fick kortare rastningar. Trasan fick komma ut på planen några minuter för att visa lite stadge/impulskontrollövningar. Vilket han inte klarade helt galant…  Men man kan inte lyckas jämt. 😉

Onsdag: Långpromenad på morgonen och ett kort träningspass med Trasan innan jag åkte till jobbet på Laser&Hudvårdskliniken i Linköping. Full rulle på jobbet och glada, nöjda kunder. Kanske är det våren som gör att folk vill lägga lite lite extra tid och omvårdnad på sin hy. Man ser liksom sina skavanker lite tydligare i vårsolen. Åtminstone jag gör det med mina, ha ha!

På kvällen gjorde vi en ny rätt med kyckling panerad i Parmesanost och Pankko http://allagodating.se/2015/04/26/pankopanerad-kycklingfile-frasigt-varre/. Det blir så himla gott att panera i Pankko, frasigt, krispigt och gyllene. Har ni inte testat så gör det!

Torsdag: Sa hej då till Joachim som åkte tillbaka till Milano efter att ha varit hemma över påsken. Det är så himla mysigt när han kommer hem och så jobbigt varje gång han åker tillbaka. Men han trivs med livet i Bella Italia (jag förstår honom till fullo!) och det är det viktigaste. Som tur är har vi Niclas på lite närmare håll inne i Linköping – än så länge i alla fall.

Vidare för att träna hemma hos Annica, Lennox och Yrrol. Annicas träningsplan ligger mitt mellan hennes hästhagar så vi var ”omringade” av nyfikna, frustande och vårglada hästar. Men det var inget som störde hundarna som jobbade på fint. Själva belönade vi oss med en räkmacka.

Efter träningen tog vi med hundarna på en längre promenad och dom for fram som yra höns i vattenfyllda diken och över leriga fält. Det är väldigt skönt att kunna ha fem hanhundar lösa (ja, fyra hanar och en hen) som kan umgås utan att det blir gruff eller gnabb. Alla respekterar varandra och busar utan att bli för fysiska.

Fredag: I dag åker jag till Kungälv för kurs över helgen. Ska hinna jobba lite innan jag åker. Hundarna följer med mig och även om det ibland är rätt skönt att åka iväg utan dom så är det mysigt att ha sällskap på hotellrummet på kvällarna. Ser fram mot en kul kurs!

Nästa helg är det rankingtävlingar i Kungsör. Både talangledningen och landslagsledningen kommer vara på plats. Kom och säg hej till oss, och inte minst – heja på alla duktiga ekipage som tävlar! 🙂

Trevlig helg till er alla!

6 reaktioner på ”Veckan som gått”

  1. Kul att läsa om vad du pysslar med om veckorna och att se er härliga träning. ? Jag gillade mycket din artikel i brukshunden och tyckte hela artikelserien var mycket läsvärd. Hoppas du får en fin helg och kanske ses vi i Kungsör. Då kommer jag och hejjar. ? Hälsar Linda

  2. Oj – och tack snälla för värmande ord ♡ Inser också att jag tjötar hål i huvudet på dig – och kan meddela att det du hade tänkt titta på var Johan Falk 😉 Tack för all din kloka input i vår vittringsträning – du har en stor del i framstegen!!

    1. Ha ha ha, det var inte du som tröttade ut mig (tvärtom!!). Tur att vi får tillfälle att tjöta ordentligt i helgen. Ska bli så skojigt! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top