Sommaren är kort. Alldeles för kort.

När det börjar bli höst är det lite som en nystart samtidigt som jag känner ett sting av vemod.

Inte för att jag ogillar hösten i sig – åtminstone inte den tidiga delen – utan mer för att det innebär att sommaren är slut. Och jag älskar sommaren.

Tidiga ljusa morgnar, sena ljusa kvällar och långa ljusa, varma dagar däremellan. Frukost i skogen eller på gräsmattan utanför huset. Bad med vänner och hundar. Mindre stress att hinna med allt man vill i och med att dagarna är ljusa så länge. Ett glas vin till den grillade kycklingen medan solen fortfarande värmer på kvällen.

Jag skulle kunna göra listan ännu längre men det räcker för mig. Jag är och förblir en sommarvän. 

Men nu är det september och än så länge är dagarna fortfarande skapligt varma, soliga och ljusa. Och jag kan tänka tillbaka på en sommar som har varit fantastisk på många sätt.

I början av juli hämtade vi hem lille Match. Han kändes redan från början så självklar och hela hans lilla väsen spred massa go energi till oss alla. Vi bara älskade honom omedelbart.

Foto: Lotta Bergman

Det har blivit en hel del rolig träning tillsammans med olika vänner under sommaren – både i lydnad och sök – och jag tycker Swish fortsätter utvecklas fint då det gäller båda bitarna. Men vi skulle framförallt behöva få till mera sökträning och utveckla den biten mera. Hoppas på mycket sök under hösten.

Foto: Lotta Bergman
Foto: Malin Lövgren

Att Smiley lyckades kvala till Bruks-SM i spår var ju en himla rolig överraskning och Malin och jag gladde oss förväntansfullt. Vi hade en plan som gick ut på att lära oss massor och inte glömma bort att njuta.

Och vi lärde oss en hel del. Speciellt njutbart var det dock inte – i synnerhet inte för min del. Jag kan inte minnas att jag någonsin varit så nervös som när de gick in som fjärde sista ekipage på söndagens avslutande lydnad. Men visst passade vi på att njuta lite mellan gruppmoment, spår och uppletande under övriga dagar, mestadels tillsammans med goda vänner i stugbyn. Och när allt var klart och det visade sig att de blivit svenska mästare var vi såklart oerhört glada men det kändes även lite tomt – som det ofta kan göra efter en stor anspänning. Den riktiga glädjen infann sig lite längre fram när man fått smälta det hela lite. Och vi firar fortfarande!! 😉

Nu kommer Smiley hit i veckan och ska stanna ett litet tag. Vi ska passa på att träna lydnad och ett och annat uppletande.  Och sedan ska Malin och jag göra upp en långsiktig plan för fortsatt träning med Smiley, Swish och även lille Match. Från plan till plan. 😉

Hösten bjuder på en hel del kurser och träningar här hemma och jag kollade just fb-sidan High5 Hundsporthall eftersom det tillkommit en hel del nya medlemmar senaste tiden. Gruppen har nu 2348 medlemmar och det är jätteroligt att så många är intresserade och tycker det är roligt att följa oss.

Förutom de kurser som redan är inlagda och fullbokade så planerar Malin och jag en grundkurs i bruksspår & brukslydnad tillsammans. Den kommer förmodligen innefatta fyra träffar från hösten 2022 t o m sommaren 2023 och info kommer framöver. Ha koll i gruppen High5 Hundsporthall om du är intresserad.

2 reaktioner på ””

  1. Det är så inspirerande att följa er. och grattis än en gång till SM guld! Kanske kanske kommer en ny liten valp hit i höst så då följer vi er ännu mer, och läser boken såklart. Hälsningar Carina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top