Del 2: Så kan en tävlingsdag se ut

Foto: Daniel Eidenskog

Tina Hansson och hennes jaktgolden NeMo är ett av de duktiga ekipage som gått från Talangtruppen och vidare mot rankingtävlingar och SM, och som vi säkerligen kommer få se mer av i de stora sammanhangen framöver.  Tack snälla Tina för din medverkan i bloggen! 

Här kan du läsa om hur en tävlingsdag kan se ut för henne och NeMo:

Hej Heléne och tack för förtroendet! 

För mig är det väldigt viktigt att tävlingsdagen ser så lik ut som träningsdagen. Även om det är olika tider på dygnet. 

 

Hur förbereder du dig på morgonen innan du åker till tävlingsplatsen?

Jag tar fram belöningsgodiset från kylen, kollar att tävlingspärmen är med och att vi har rätt halsband och koppel, färger du vet ?
NeMo får sin mat och jag får mitt kaffe, kan inte dricka för mycket för då blir jag bara kissenödig. 
Kollar att GPS är rätt inställd och att jag har bensin så det räcker.  Kollar vädret och tar med mig extra kläder om jag tror det behövs. Rastar NeMo innan jag ger mig iväg. Allt i god tid så jag inte blir stressad om det händer något på vägen som sinkar mig.
 

Vad gör du när du kommer fram och har anmält?

 Väl framme tar jag ut NeMo för att rasta och för att han ska få kolla av. Precis som jag gör på träning. När det är klart så får han gå in i bilen och jag tar tävlingspärmen, går en sväng till tävlingsplanen och försöker lista ut hur banan är byggd innan jag går och anmäler mig.

 

Hur brukar du värma upp din hund och varför gör du på just det sättet?

 Lite beror det på vilket startnummer jag får, men oftast värmer jag i direkt anslutning till att vi ska in på plan. Värmer lite på olika sätt beroende på vilket moment som ligger först. Är det fritt följ värmer jag upp mestadels med det, och lägger vikt på stadga och fokus, lite lika i de andra momenten som kräver fokus och stadga. Är det inkallning, ruta eller något annat springmoment värmer jag gärna upp med kamp, och bus. 

 

Vad gör du för att komma i en bra mental känsla?

Tänker på allt bra som finns runt oss och att vi är trygga med vad vi gör, jag och NeMo. 
Att vi kommer träffa härliga människor som har samma intresse. 
Fokuserar bara på positiva tankar. Släpper inte in någon negativ tanke, typ usch ligger rutan där…
Tänker hellre på att vad bra att det är en ingång och en utgång så man slipper mötas när man vill ut och belöna. På så sätt får jag förhoppningsvis en go känsla i kroppen. 
 

Vad gör du direkt efter programmets slut?

Ut och belönar stort, både med godis, boll och kamp. Belöningen varar en stund och vi har en egen stund. Efter det börjar analysen av tävlingen, har jag tur så ihop med min träningskamrat som har sett programmet. 
 
Något mer du vill berätta om?
Att om det är en minsta tvekan om något så frågar jag. Bra att få svar så det inte ligger och gnager. Kollar gärna något ekipage så jag har en hum om utgångsplatserna till de olika momenten. Nu är det ju banvandring så då får man koll på det.  Det gör att jag har kontroll på plan, i vilken riktning jag ska gå till nästa moment och då kan jag belöna hunden på vägen. Känner oxå att jag blir tryggare när jag inte behöver stanna upp och vänta på TL utan jag själv vet vart jag skall. Sist men inte minst att vi har skoj på planen! 🙂
 

2 reaktioner på ”Del 2: Så kan en tävlingsdag se ut”

  1. Tack för en väldigt trevlig och intressant blogg. Du tar upp matnyttiga saker och håller alltid en trevlig ton. Följer även dig och dina hundar med stor behållning. Hoppas du fortsätter dela med dig av dina kunskaper och klokheter. Hälsar Susanne

  2. Heléne Lindström

    Så glad jag blir att du gillar bloggen! Jag tycker det är kul med gästinlägg av det här slaget där man får ta del av andras tankar också… inte bara ”tjöta” massa själv. 😉

    Kul att du följer oss. Ha en riktigt fin dag!
    🙂 Heléne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top