Del 3. Så kan en tävlingsdag se ut

Jag&Tarzan och Sofia, Lix&Tia på lydnadsläger

Sofia Sandin (fd Edlind) och jag träffades på det allra första talanglägret hos Heidi. Jag tror det var 2009. På den tiden tävlade Sofia med Tia och jag med Mick. Sedan dess har vi hållt kontakt och jag har följt Sofias framfart på tävlingsbanan med bl a ett SM-silver och ett individuellt silver på NM. I dag är Tia en glad pensionär och istället är det Lix som är Sofias tävlingspartner. Här berättar hon om sina förberedelser inför tävling. Tack för din medverkan Sofia! 

Hur förbereder du dig på morgonen innan du åker till tävlingsplatsen?

Jag och min hund äter frukost i lugn och ro. Går en promenad. Jag har packat min väska kvällen innan, så jag tar den och hoppar in i bilen.

Vad gör du när du kommer fram och har anmält?

Tar en liten promenad.

Hur brukar du värma upp din hund och varför gör du på just det sättet?

Jag går lite frittfölj, belönar lugnt för koncentration. Sedan några snabba fjärrskiften och belönar hennes kvickhet med lek. Jag varvar mellan kvickhet och koncentration. Precis innan jag går in gör jag någon koncentrationsövning.

Vad gör du för att komma i en bra mental känsla?

Går igenom programmet i huvudet och låter mig inte störas av omgivningen.

Vad gör du direkt efter programmets slut?

Får min hund att förstå att hon är världens bästa. Medan jag belönar tänker jag på hur jäkla duktig hon är. Jag vill gärna bilda mig min egen uppfattning av vår prestation innan någon annan kommenterar eventuella missar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top