Nu har jag gjort slag i saken och anmält mig till kursen i hypnos.

Den är i flera steg men första delen är redan nu i augusti. Spännande! Tanken är att integrera det i mental träningen, som ett redskap för att lättare hitta rätt i känslodjungeln, öka prestationförmågan och bli starkare i förmågan att fokusera.

Ditte och jag pratar mycket och ofta om detta med känsla i träningen, och vi sätter upp känslomål i vår lilla coachgrupp. Mitt mål i vardagsträningen är att skapa en bra känsla hos mig själv, innan jag går ut och tränar. Och sedan vill jag kunna behålla den hela passet – oavsett om det blir ett bra eller mindre bra utfall.  En bra känsla för mig är en lättsam och humoristisk ton, där jag ofta försöker se mig själv utifrån hundens perspektiv. I mitt huvud ”pratar” hunden med mig och förklarar för mig hur den uppfattar situationen. Det kanske låter helknäppt (och det blir gissningar eftersom jag inte alltid är helt säker på vad hunden tänker), men det hjälper mig att inte bli frustrerad eller besviken om det strular. Jag tror inte hunden jäklas med flit, pekar finger  eller vägrar förstå på ren trots. Den gör det vi tränat den för,  och det den är mest motiverad att göra i olika situationer.

Jag är fullkomligt övertygad om att jag påverkar hunden massor genom mitt eget känsloläge. En harmomisk, glad och trygg attityd börjar hos mig. Det är lätt de gånger träningen flyter på och allt går bra, svårare när det strular. Men ett av mina mål är att inte låta hunden ”bestämma” vad jag ska känna. Och i den mån jag ändå påverkas av  hunden eller av yttre omständigheter, ska det vara så lite så att jag snabbt kan hitta tillbaka till den känsla jag vill ha. En svår, men härlig utmaning! Och klarar jag inte av att hantera mina känslor i vardagen lär det bli svårt i pressade situationer som tävling, under stress eller då alla omständigheter är ”emot mig”. Så därför tränar jag oavbrutet på detta.

Nog om känslor. Min semester är slut och i måndags började jag jobba på Laser och Hudvårdskliniken. Det har varit en mjukstart för min del, för vi har haft en lugn vecka på kliniken. En del samtal att ringa, några konsultationer och lite behandlingar, men det har inte varit fullbokat. Både laser och IPL – som är det vi jobbar mest med – är behandlingar man inte kan göra i samband med solexponering. Så juni, juli och augusti är lågsäsong för oss.

I dag är jag i alla fall ledig från kliniken och jobbar med annat. Det kommer ske i form av privat träning med ekipage från Norge under torsdagen och fredagen. Spännande! Helgen som kommer är också full med hundaktiviteter av olika slag, och i början av nästa vecka får vi trevligt besök av Lillemor och Diana. Det ska bli väldigt roligt att träffa dom, och spännande att se Dianas nya hund som jag aldrig sett i träning förut.

Det rör på sig – me like!

”Var är den, var är den??” undrar Mick på bilden som är tagen av Lena Kerje.