Trevliga träningsdagar

Jag har tränat i dagarna två tillsammans med Lillemor, Diana och Ditte.

Roligt har vi haft, ätit och umgåtts har vi också gjort och en hel del bra träning har vi hunnit med. Jag var nyfiken på Dianas nya hund, och det visade sig var en riktig pärla. En typ av hund som jag gillar…naturligt fartig och energisk, mycket utstrålning och dessutom väldigt fint tränad av Diana. Det var en fröjd att se dom!

En annan vovve som är rolig att se är Shikka. Herrejäklar vad den tjejen är snabb!! Dessutom har Lillemor fått till en fin balans i fria följet och vi konstaterade alla att det ser riktigt, riktigt bra ut. Lillemor och Shikka känns definitivt som ett kommande landslagsekipage inom kort.

Ditte tränade sparsamt med Abby då hon varit lite krasslig på natten och inte fått behålla maten (Abby alltså). Under tisdagen var vi i Dittes hall och det var första gången jag tränade ordentligt på den nyinlagda mattan. Den kändes kanonfin, lagom sviktig och lagom hal. I övrigt börjar det bli mer och mer färdigt i lokalerna. Köket/teorilokalen är helt färdigmålad och entrén, pentryt och det lilla kontoret börjar också bli klara. Kul – både för Ditte och för oss andra som får nöjet och förmånen att vara där och träna!

Själv tränade jag mest fritt följ med Tarzan, för jag ville bolla lite tankar med de andra. Dianas hund Dio, har vissa likheter med Tarzan och de har lite samma typ av rörelsemönster. Träningen på måndagen kändes jättebra, och första passen på tisdagen också då jag tränade fritt följ och även lite dirigering från konen. Efter lunch kedjade jag klass 1 med kommendering, och då blir Tarzan genast lite mer gasad och har svårt med stadgan. Men det finns bara ett sätt att komma över svårigheter och det är  att träna sig igenom dom – vilket är precis det jag tänker göra.

Förra veckan var jag åhörare på en kurs med Frida Wallén. Mycket givande att lyssna på någon som tränar och tävlar i andra grenar än lydnad. Frida tävlar förvisso högt i både lydnad och bruks, men det är skyddet hon satsar på och där hon har flera mästerskapstitlar. Frida gav mig många nya tankar kring detta med belöningar. En kampbelöning behöver inta vara hetsig utan kan även vara lugn med fokus på stadga om man lär hunden bara hålla mot och inte slita, tugga eller gå upp i hög aktivitet. Jag har aldrig tänkt så faktiskt. När jag kampat med hundarna har de fått ”röja på”, men nu kommer jag lära – åtminstone Tarzan – att ”kampa lugnt”. Frida hade också mycket kloka tankar kring följsamhet och fritt följ och det var på det hela taget ett bra och givande dag där jag fick flera aha-upplevelser som jag ska omsätta i praktiken.

I dag vankas det jobb på klinken men i morgon bär det av mot Botkyrka då jag fått möjlighet att vara med på en kursdag för Mona Kjernholm. Det ska bli skojigt!  Och på fredag innan jobbet ska Mick få valla första passet efter sin långa rehab i sommar. Tror killen kommer bli överlycklig!

Mick fick föresten träna lite lydnad han också i hallen. Ett kort pass med lite fjärrskiften och en ruta. Han såg väldigt glad och nöjd ut, och det som är så härligt med Mick är man kan plocka ut honom och köra några moment efter två och en halv månads uppehåll och det ser ungefär likadant ut som det gjorde innan uppehållet. Givetvis finns det massor att jobba på om jag skulle bestämma mig för att försöka satsa högt igen, men det känns ändå roligt att han inte tappar så mycket moment trots sina långa träningsuppehåll.

I helgen blir der dock annat än hund, för då ska jag åka till Anderstorp Raceway och titta på när äldste sonen Niclas kör sin andra tävling i Ginetta Cup. Spännande värre, och jag kommer förmodligen vara ganska nervös när jag står där på läktaren. Ett bra tillfälle att träna mentalt!!!

Bilden på Mick och mig i motljus är tagen av Lena Kerje.

17 reaktioner på ”Trevliga träningsdagar”

 1. Så roligt ni verkar ha haft! Jag har sett Lillemor och hennes hund på en tävling och den var verkligen snabb. Tror aldrig jag sett en hund apportera fortare, det var himla roligt och se dom!! Lillemor är verkligen duktig som lyckas så bra med sina hundar 🙂 Finns Krollie i livet fortfarande?

  1. Ja hon är verkligen grymt snabb lilla Shikka. Härlig att se! Krollie lever och är piggelin. Hon sprang glad i hågen till rutan då Lillemor skickade henne. ”Plättlätt” sa The Grand Old Lady! 🙂

  1. Nu har jag kollat priser. 🙂
   Hallhyra för privatpersoner:
   1 timme – 200kr
   2 timmar – 400kr
   3 timmar – 600kr
   4 timmar – 700kr
   Heldag 9.00-17.00 8 timmar – 1400kr
   Hel helg – 3000kr

 2. Lotta, Siri & Keiko

  Va kul att höra att fina Mick är igång igen 🙂
  Fick en del tankar kring boll belöningar av Mona också. Hoppas att få höra vad Fridas tankar var kring ff. Vi ses om ca 2 1/2 vecka, ska bli jätte skoj 🙂
  Kram

  1. Eller hur! Har dessutom fått många bra tankar från dagens träning tillsammans med er – gud vad jag är lyckligt lottad! .-)

 3. Tack så mycket för roliga dagar, god mat och många
  Skratt!!!
  Tycker även att det var bra träning även att
  Zakk tyckte det var för lite av den varan… ” ler”

  1. ;-)! Tur att den gode Zakk fick tillfälle att visa hur det ska gå till då ni tävlade i helgen! Men han får allt se upp för lillebror… Hua, vilka grymma poäng!!!!
   Kram H.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top