Elitdebut för Tarzan

Flygande Trasan

Annandagpåsk var det dags för Tarzans debut i elit på trevliga Söderköpings BK.

Fint väder var det och vi hade turen att få sista startnumret så det hade hunnit bli varmt och soligt då vi skulle köra. En klar fördel i Trasans fall.

Jag tror de flesta av oss som tävlar någon gång har haft en riktigt go känsla inne på planen även om resultatet inte blivit så framstående. Och kanske tvärtom, haft höga poäng fastän man ändå inte känt den där äkta glädjen därför att samarbete, attityd eller kommunikation inte riktigt funkat fullt ut.

Men har man tur får man vid enstaka tillfällen uppleva att båda bitarna sammanfaller, och glädjande nog blev det så för oss på denna tävling. Trasan var visserligen som ett mindre kärnkraftverk, men det är ju inte direkt någon överraskning. Det positiva var att han trots det höll ihop fint och var riktigt fokuserad programmet igenom. Vi missade ett skifte i Z:at, men i övrigt gick han som han gör när han går bra på träning. Och mycket mer än så kan man knappast begära.

Jag hade absolut inte några förväntningar eftersom vi ännu inte har någon stabilitet eller jämnhet i momenten. Det kan se lite olika ut från gång till gång på träning, men min förhoppning var att vi skulle klara oss genom programmet utan någon nolla. Mitt andra – och största – mål med tävlingen var att ge oss båda en så bra känsla som det bara går för att s a s investera inför framtiden.

Om det berodde på min egen inställning, dagsform eller tur vet jag inte (förmodligen en kombination) men vi lyckades verkligen uppfylla målen denna gång. Dessutom slutade vi på andra plats med 297 poäng. Vann gjorde min duktiga träningskompis Ingela med sin Viska efter ett finfint program och trea blev Susanne Medalen med Stisse som även de gjorde elitdebut och fick till en härlig runda.

Så här tyckte domaren:

Sitt: 10

Plats: 10

FF: 8 (vx pos ngt, föraren tar olika långa steg i stegff)

Z: 7 (missar ett skifte)

Inkallning: 10

Rutan: 10

Dir app: 10

Hopp/app: 10

Vittring: 10

Fjärr: 8 (flyttar fram ngt)

Eftersom jag vet att både prestationer och resultat växlar och går upp och ner så passar jag på att njuta de gånger allt stämmer. Och inte minst känner jag en djup tacksamhet över lille Trasan och hans härliga arbetsglädje!

Prispallen Söderköping

6 reaktioner på ”Elitdebut för Tarzan”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top