För lite fart i tillvaron just nu tycker Tarzan!!!

För lite fart i tillvaron just nu tycker Tarzan!!!

Godissök i snön. Aktiveringsleksaker som jag fått låna av snälla vänner. Koncentrationsövningar av olika slag.

Det är lite av det vi pysslar med för tillfället, Tarzan och jag. Han är ganska rastlös just nu och jag försöker hitta små uppgifter där han får använda huvudet i möjligaste mån och benen i minsta möjligaste mån.

Nu är det ju nacke och skuldra han har ont i, och han är inte halt när han går rakt fram med huvudet, men eftersom han är så “på tårna” som han är, så är det koppelpromenader och träningsförbud som gäller för att muskeln ska få chans att slappna av och vila i möjligaste mån.

Jag kör lite olika fokusövningar med honom inomhus men tar gärna mot tips på flera om ni har några lämpliga att föreslå. Skriv i kommentarsfältet eller maila. 🙂

I morgon ska vi till veterinären för att kolla genom honom lite närmare, eventuellt röntga och även ta borrelia/anaplasmaprov för att utesluta sådant.

Micken blir sakta (mycket sakta) men säkert starkare i sitt bakben. Att skritta i snön är verkligen en bra övning för hans rygg och ben. Han och Tarzan ser ut som två parhästar då dom går framför mig i snön sida vid sida. Allt medan Tiger studsar fram i snön bredvid och kollar lite retsamt på sina vänner “Går ni i snöre killar?! Det gör inte jag! Tjohooo!!”

Vissa kopplar av mellan snöpulsandet!

Vissa kopplar av mellan snöpulsandet!

Två hundar som är konvalescenter är verkligen skittrist! Men förmodligen ytterst nyttigt för mitt tålamod…

I helgen blir det i alla fall lite kul för då kommer ett gäng goa vänner hit. Jag har bokat träningshall på lördag fram till kl 16, och på kvällen blir det middag och annat kul här hemma. Det här blev ju bestämt för länge sedan och då trodde jag givetvis att Tarzan och jag också skulle kunna träna. Men vi får väl göra lite gruppmoment (det behöver ju också tränas), och däremellan kika på våra duktiga vänner och glädjas åt deras framsteg!