För lite fart i tillvaron..!

 

För lite fart i tillvaron just nu tycker Tarzan!!!
För lite fart i tillvaron just nu tycker Tarzan!!!

Godissök i snön. Aktiveringsleksaker som jag fått låna av snälla vänner. Koncentrationsövningar av olika slag.

Det är lite av det vi pysslar med för tillfället, Tarzan och jag. Han är ganska rastlös just nu och jag försöker hitta små uppgifter där han får använda huvudet i möjligaste mån och benen i minsta möjligaste mån.

Nu är det ju nacke och skuldra han har ont i, och han är inte halt när han går rakt fram med huvudet, men eftersom han är så ”på tårna” som han är, så är det koppelpromenader och träningsförbud som gäller för att muskeln ska få chans att slappna av och vila i möjligaste mån.

Jag kör lite olika fokusövningar med honom inomhus men tar gärna mot tips på flera om ni har några lämpliga att föreslå. Skriv i kommentarsfältet eller maila. 🙂

I morgon ska vi till veterinären för att kolla genom honom lite närmare, eventuellt röntga och även ta borrelia/anaplasmaprov för att utesluta sådant.

Micken blir sakta (mycket sakta) men säkert starkare i sitt bakben. Att skritta i snön är verkligen en bra övning för hans rygg och ben. Han och Tarzan ser ut som två parhästar då dom går framför mig i snön sida vid sida. Allt medan Tiger studsar fram i snön bredvid och kollar lite retsamt på sina vänner ”Går ni i snöre killar?! Det gör inte jag! Tjohooo!!”

Vissa kopplar av mellan snöpulsandet!
Vissa kopplar av mellan snöpulsandet!

Två hundar som är konvalescenter är verkligen skittrist! Men förmodligen ytterst nyttigt för mitt tålamod…

I helgen blir det i alla fall lite kul för då kommer ett gäng goa vänner hit. Jag har bokat träningshall på lördag fram till kl 16, och på kvällen blir det middag och annat kul här hemma. Det här blev ju bestämt för länge sedan och då trodde jag givetvis att Tarzan och jag också skulle kunna träna. Men vi får väl göra lite gruppmoment (det behöver ju också tränas), och däremellan kika på våra duktiga vänner och glädjas åt deras framsteg!

 

8 reaktioner på ”För lite fart i tillvaron..!”

 1. Caroline med hundar

  Hej! Hörde av Helen att Tarzan var skadad. Tror du det blev när han kraschade i hindret? Det såg otäckt ut även om han redde ut det bra. Håller tummarna att han snart blir friskförklard och får börja träna. Vill bara säga att ni är strålande härliga att se på! Så mycket utstrålning och gjädje att man nästan blir tårögd. En stor förebild för oss! Stor kram. Ps Har några aktiveringssaker om du behöver låna fler. ?

 2. Hej!
  Jag tror inte det. Detta är förmodligen något han haft under en lite längre tid, som kommit och gått och nu på senare tid blivit lite sämre och gör ont. Men som sagt, vi får höra vad veterinären säger i morgon.

  Tack för dina vänliga ord om oss. Även om jag inte direkt känner mig som en förebild 😉 är det väldigt glädjande att det ser trevligt ut!

  Om du kommer ihåg får du gärna ta med dina grejer nästa tillfälle vi träffas.

  Kram!

 3. Bara som ren aktivering för att få utlopp för lite tankearbete kanske du kan lära honom namn på ”nonsenssaker”, ex handens olika fingrar (han kan titta/dutta/frysa på rätt finger beroende å vad som är mest skonsamt för honom? Kanske inget du har nytta för i lydnaden men som ren aktivering/träna ordförståelse kanske det kan fungera? Med Tim lärde jag in en sjö av namn på olika föremål, nyttjade det sen i träningen för att få honom att lyssna/särskilja grejer… han har väääldigt svårt för ordförståelse nämligen 😉

  Håller tummarna för att veterinärbesöket ska gå bra och att ni snart får komma igång igen, vet hur attans trist det är med dåliga hundar, vila och rehab.

  1. Tack! Ordförståelse är absolut en grej som jag kan jobba med och som dessutom ”tvingar” honom tänka…

   Gulligt att du håller tummarna. Rehab och vila ingår ju liksom i hela ”paketet hundträning” (för att inte tala om häst!!!) men det är ändå alltid lika segt och trist när det händer. 🙁

   Kram och tack för omtanken!

 4. Kicki Kvarnström

  Hej. Följer din blogg, du är väldigt generös och inspirerande till min egen hundträning. Jag har en (över?)-aktiv Kelpie tik på 1,5 år som är underbar att träna, hon älskar att arbeta och vara AKTIV, så vår stora utmaning är just koncentrationen . Skulle bli jätteglad för tips på lite olika konc övningar. Lycka till med er rehab:)
  /Kicki

  1. Hej hej! Tack, så kul att du blir inspirerad! 🙂

   Förutom ordförståelse (som Anna beskriver ovan) så kan man ju träna hunden att sitta länge i koncentration, Antingen i fotposition med blicken någonstans vid din sida. Eller låta hunden fokusera på ett föremål/godisskål.

   Om man har en överaktiv kelpie som gärna vill göra allt på en gång 🙂 så skulle jag t e x kunna tänka mig att belöna lång stadga efter ett fjärrskifte. Typ sätta hunden från läggande – låta den sitta en längre stund (kanske med en omvänt lockande hand som hjälp om det behövs) – belöna den och sedan skifta till stå eller ligg och göra samma sak där.

   Överlag skulle jag tänka belöning för stadga om jag vore du (även om du shejpar) så 80% av belöningarna kommer i stadga och koncentration istället för aktivitet.

   Tack för omtanken om Tarzan. Lycka till med kelpietjejen!

  1. Jo Åsa, det får han och det försöker jag med där det är tillräckligt snöfritt. Ha det gott & tack för omtanken! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top