Fritt följ – dansuppvisning eller straffkommendering?

Happy heeling

Av alla moment i tävlingslydnaden verkar det som att fria följet är det som skapar mest känslor hos oss förare.

Ett tekniskt snyggt fritt följ och en hund som går med energi, attityd och balans är det de flesta av oss eftersträvar. Vi har en målbild på näthinnan, men långt ifrån all av oss klarar att leva upp till den målbilden. Och i stället för en följsam dans där vi rör oss tillsammans i harmoni, balans och med energi och lätthet känns detta moment mer som en militärövning där vi med spänt uttryck och stela rörelser kommenderar vår hund genom ett antal minuters straffexercis. (Jag överdriver givetvis, men faktum är att många faktiskt upplever det så..!)

Och kanske är det just därför jag har fått förfrågan om att återigen lägga ut blogginlägget där Susann Wastensson pratar om hur hon ser på momentet fritt följ.

Jag vet ingen som får det att se så lätt och lekfullt ut som Susann. Hon har en enastående förmåga att få samtliga sina hundar (oavsett personlighet och temperament) att dansa fram vid hennes sida med svansen på topp, glöd i blicken och samtidigt behålla en fin position. Exakt så ser i alla fall min målbild ut! 🙂

Så håll till godo, här kommer en favorit i repris.

http://www.high5hundkurser.se/2014/08/fritt-folj-med-flow-intervju-med-susan-wastensson/

Bilden överst på Tarzan och mig är tagen av duktiga fotografen Lena Kerje

2 reaktioner på ”Fritt följ – dansuppvisning eller straffkommendering?”

  1. Vilket bra inlägg! Precis vad jag behövde!! Din blogg är så läsvärd både när du skriver själv eller intervjuar andra. En riktig inspirations blogg. ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top