Om det verkligen stämmer att ett gott skratt förlänger livet så kommer Tarzan garanterat se till att jag blir 95+.

Häromdagen stod jag i min ensamhet (eller kanske snarare tvåsamhet eftersom Tarzan skuttade vid min sida ) och skrattade så jag kiknade åt killens humoristiska upptåg i träningen. Vissa hundar har helt klart sinne för humor, och han tillhör definitivt den skaran.

Denna veckan har fokus legat på små kedjor och uthållighet, ställande i rörelse samt vittring. Jag hade planerat att hinna träna många pass med fjärr också, men det har bara blivit ett enda, så den biten får följa med till nästa veckas tränigngsprio. Jag tycker Tarzan har hög träningsbarhet såtillvida att han svarar ganska snabbt och väldigt bra på den träning han blir erbjuden. Han är öppen i sinnet och har hög motivation i kombination med en vilja att göra rätt. En bra mix.

För övrigt har det skrattats mycket denna helg. Jag har haft förmånen av att ha Höstglädjens goldenkennel här på träningsläger i dagarna två.  Ett underbart gäng som var öppna och positiva, och hundar som verkligen satsade i träningen. Superkul!

Dessutom fick jag besök av två glada barndomsvänner. Den ena tjejen har jag inte träffat på en herrans massa år. Nu ska hon och hennes familj skaffa boxer  från Swebox och hon är så sugen på att börja träna hund seriöst – något hon säkert kommer lyckas med med sin gedigna bakgrund som duktig ryttare och tidigare ägare av härliga kungspudlar. Det ska bli roligt att följa dom! Så härligt det är att träffa vänner som man inte sett på många år, och det känns som att det var i går man träffades! 🙂

Mick gör små framsteg i vallningen. Denna veckan har vi vallat två gånger och jag hoppas vi fortsättningsvis kan hålla oss till minst det antalet per vecka. I fredags blev det flera lite längre pass för Micken och han skötte sig finfint. Jag verkligen älskar att valla med honom, han passar mig som handen i handsken och det underbara samarbete vi (bitvis) får till slår det mesta i hundträningsupplevelse! Love that guy!

Den fartiga bilden på Mick i vallhagen är tagen av Ingela Karlsson.