Hänt se´n sist…

Jag har jobbat på så mycket jag kunnat och orkat fram till den 4 juli. Jobbperioden avslutades med ett väldigt roligt Halmstadläger där jag var instruktör för en av de två tävlingslydnadsgrupperna. Härliga Heidi Billkvam hade hand om den andra.

Trots att jag var rätt trött då vi (Leffe var med mig på resan) åkte hemåt på söndagkvällen så kände jag mig full av inspiration. Älskar ju att träffa nya människor som brinner för samma saker som jag och om de dessutom kan kombinera ambition&seriositet med massa humor och bjuda på sig själva, ja då laddar jag på mina egna batterier!

På måndagen var det dags att välkomna lille Match hem till Ullekalv samtidigt som min tre veckor långa semester började. Min fina vän Sofia Sandin tog med både sin egen lilla valp plus två till från Gotland till Nynäshamn så jag och Christine från Norge kunde möta upp på färjestationen och hämta våra små där. Så tacksam för det Sofia!

Match är uppfödd hos Malou Owsiannikow och är efter Emenems Elle och Fyhr´s Kid. Elle har jag haft förmånen att se en del i träningssammanhang och har alltid gillat det jag sett. Till viss del beroende på att Malou är en grymt skicklig hundtränare som lyckas plocka fram det bästa ur varje hund. Elle är efter Emenems Jake och jag har sett så många avkommor efter honom i träning som jag kunnat ta med mig hem på studs, så visst finns det även mycket i generna på fina Elle.

Fyhr´s Kid (släkting till min fina Swish) har jag bra sett på film – i vallningen och lite i andra ”träningssammanhang” som Malou lyckats filma. Det intryck jag fick var att han var en positiv, glad och öppen kille som jobbade mycket för både mat och kamp även om han är en ren vallhund. 😉 Kid ägs och tränas i vallning av Elin Esperi och jag gillade verkligen de vallfilmer jag såg. Läcker, snygg kille och med fina rörelser!

Match jagar godshanden!

Match då..? Vad är det för liten filur måntro? Han har i skrivande stund varit hos oss i fyra dagar och redan hunnit uppleva relativt mycket. Förutom att han är ofattbart söt – som en liten seriefigur – så jobbar han intensivt för mat&godis. Han har en del ”jävlar anamma” i kampen/leken även om han ännu inte hänger i och håller riktigt ordentligt – i synnerhet inte om han tror att det vankas mat. 🙂 Han är väldigt kvick och har snabba reaktioner vilket jag gillar. Dessutom upplever jag att han har en fin mix mellan fokus, fart och stadga med sig i ”genpaketet”. Vad det sedan kommer mynna ut i vet man aldrig. Mycket är såklart upp till mig som ägare/hundtränare men jag vet också att mycket kan hända både motoriskt och mentalt i valpen/unghunden.

Just nu njuter jag i alla fall av valp och semester. Swish – som är jättebra med lillen även om han nog tycker att han får oförtjänt mycket uppmärksamhet – ska få två dagar med sökträning och lydnad nu i helgen.

För er som tycker det är roligt att följa oss så uppdaterar jag mestadels i facebookgruppen High5 Hundsporthall. Jag har – trots massiv påverkan – valt att inte vara aktiv på andra sociala medier än just facebook. Det är förmodligen urkorkat utifrån marknadsföringssynpunkt. Men jag har gjort ett aktivt val och försöker leva livet mera ”live” och inte på nätet. Det är så oerhört lätt att byta ”plattform” och tänka att livet pågår någon annanstans. Jag kämpar emot den tanken och gör mitt bästa för att leva här&nu. Min hjärna har fullt upp med att närvara irl. <3

Svårt att inte bli tokkär i denna grabb

8 reaktioner på ”Hänt se´n sist…”

  1. Lisbeth Andreasson

   Tack för alla dina tips o råd o all hjälp på Halmstadlägret. Så mycket vi fick med oss.
   Lycka till med Match🥰

   1. Heléne Lindström

    Tack själv för att ni var där och spred glad stämning Lisbeth! Stort lycka till du också! 🙂

 1. Lisbeth Apelqvist

  Vad fint du skriver. Vad spänande att ni är tre som kan följas åt med era fina valpar. Gusten harbörjat med boll vallning och det tar på energin ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top