DSC_0313

Äntligen sol och värme! Som jag längtat – heja våren!!! 🙂

Förra veckan gick i en rasande fart och avslutades med en trevlig helgkurs här hemma tillsammans med Kennel Höstglädjens härliga goldens.

Hundkurser och jobb på kliniken varvas med förberedelser inför kommande flytt . Vi ska ha visning av Nydala med allt vad det innebär.  Dessutom försöker vi hinna planera av trädgård, träningsplan och övrig entreprenad vid nya huset. Plus en hel massa annat som kommer till.

När jag är inne i en intensiv period och har mycket att göra måste jag verkligen anstränga mig att vara här och nu, och inte hela tiden tänka på allt jag har att göra framöver. Inte så lätt alla gånger, men jag får å andra sidan mycket träning på det just nu.

Min egen hundträning går lite på sparlåga för tillfället. Jag försöker få till små träningspass nu och då, men det blir sällan några genomplanerade längre pass. Men var sak har sin tid, och jag vet att det kommer det bli mer tid för egen träning framöver.

Jag försöker dessutom lägga en del av lydnadsträningen under promenaderna, på samma sätt som jag vissa promenader tar tillfället i akt och kör egen fysträning. Om jag får säga det själv är jag en fena på att utnyttja tiden på ett bra sätt, och på vissa promenader åker löparkläderna på och jag varvar rask gång med löpning i olika tempon. Andra promenader är apportbockar och vittringspinnar med och jag stannar på något fält och tränar 20-30 minuter innan jag går vidare.

En väldigt glädjande sak är att Mick nu varit ohalt och sett superfräsch ut under flera veckor. Förmodligen beror det på flera saker men en av dom kanske är att han efter konsultation med Rose-Marie Fransson Z-kliniken nu äter både mineraltillskott samt en homeopatmedicin anpassad just för hans svagheter. Jag håller tummarna, för nu kör vi snart igång med vallningen igen. Behöver jag säga att vi längtar båda två?!

Avslutningsvis vill jag passa på att berätta om Tuggmästaren – en ny webbutik som specialicerat sig på hundtugg av alla möjliga slag. Så här skriver innehavarna själva om sin webbutik:

”Är man ute efter hundgodis och tugg är det värt att kolla med oss först! Vi kommer att göra vårt bästa för att våra kunder alltid ska hitta ett högkvalitativt och brett sortiment blandat med massor av attraktiva kampanjer – både på enskilda produkter och på redan färdigt sammansatta paket! Målet är att Tuggmästaren ska kännas som en kvalitativ godisaffär på nätet och en butik vars priser tål att jämföras!

Vi har lång erfarenhet aav att arbeta med djurprodukter från en fysisk butik och välkomnar hjärligt åsikter rörande vårt sortiment och även om oss som företag.

Butiken har ett varierat sortiment. Det finns hundgodis till belöning, tandvård och stimulans. Godis från olika typer av proteinkällor och i olika storlekar. Det finns mjuka, hårda, långa och smala. 

Självklart har vi även traditionella klassiker och naturligt snacks. 

Vi vill vara informativa och skriver tydligt ut produkternas näringsanalys och innehåll vid varje artikel.

Många har allergiska hundar och uppmärksammar att detta ofta kan komma från djurets foder och godis. Därför har vi tack vare våra innehållsförteckningar kunnat gruppera godis i olika kategorier som t ex spannmålsfritt. Då ris räknas som spannmål finns det även en kategori som heter ”Utan vete” för de som helt vill ta bort vetegluten ur produkterna. Även kategorin ”Vilt” passar till de foderkänsliga hundarna. 

Den lilla hunden och den stora hunden har egna kategorier där vi samlat det allra minsta och allra största i godis- och tuggväg – även detta för att göra det enkelt för våra kunder att handla i butiken.”

Gå in och kolla på www.tuggmastaren.se

Beställer du något under denna veckan så har du 10% rabatt om du anger ”Rabattkod HIGH5”. Passa på – det finns hur mycket godsaker som helst att välja på för din hund!