Ingen hundblogg, men väl en hudblogg

imagegen.ashx

I dag har jag och min kollega Anne varit iväg på vidareutbildning ute på vackra Ekerö utanför Stockholm.

På Laser&Hudvårdskliniken jobbar vi med ett märket Beaute´Pacific, som snabbt blivit min absoluta favorit då det gäller hudvårdsprodukter. Och jag har testat en del…tro mig. 😉

Beauté Pacific är ingen ”flashig” produktserie med lyxiga förpackningar. Det är istället vad man brukar kalla en cosmecutical – d v s ett mellanting mellan hudvård och medicinska produkter. Produkterna är aktiva och otroligt effektiva. Jag tycker min hy har fått en betydligt bättre struktur, lyster och booost sedan jag började använda dom.

Det finns inga crèmer som tar bort rynkor eller djupa linjer (vad än reklamen påstår) men det finns definitivt crèmer som kan förbättra hudens ytstruktur och återfukta den så den känns tjockare och mera elastisk.

Under en tid har jag gjort en litet experiment, dels för egen del och dels för att visa kunderna på kliniken. På ena handryggen har jag applicerat Beauté Pacifics A-vitamincreme Metamorfique och på den andra en vanlig fuktcreme utan någon som helst anti-age effekt. Ser ni skillnad? Det gör jag. 🙂

IMG_2853 (1)

I dag på Ekerö fick vi mera utbildning på produkterna och även information om hur vi kan jobba med dom i samband med IPL- och laserbehandlingar för att förstärka effekten av behandlingen. Kul och intressant – särskilt då man upplevt de fina resultaten för egen del.

IMG_0035

Det finns flera bra produkter i serien – speciellt för oss som är ute i ur och skur, kyla och blåst. X:ta Dry Skin Fix och D-force är två sk klimatcremer som skyddar huden mot rodnader, ytliga blodkärl (som lätt uppstår då huden utsätts för yttre påfrestningar) och torrhet. Perfekt då man står ute en hel dag och håller kurs i minusgrader.  Eller tränar hund då nordanvinden biter i kinderna.

Det finns många som tror att bara för att man är hudterapeut ägnar man oceaner av tid åt att sköta sin hy på diverse fancy sätt. Det finns säkert dom som gör, men jag tillhör inte den kategorin.

Däremot vill jag ha några få men kvalitativa produkter som jag vet fungerar. Det tar typ två minuter extra morgon och kväll att rengöra och återfukta huden. Och det tar inte en sekund längre bara för att man väljer bra produkter… Men resultatet blir så mycket bättre.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top