Lite motflyt för tillfället…

 

DSC_1209

 

Det är lite lätt motflyt nu.

Så sent som förra veckan var vi ute och promenerade med hundarna. Alla vara lösa och man riktigt såg hur de njöt av att utforska skogen med alla sinnen.

Tarzan forcerar alltid naturen fortast och vildast. Leffe och jag konstaterade att, med tanke på hur den hunden far fram både i träning och i övriga livet, är det ett under att han håller sig så hel och oskadad. Visst har han haft lite småskavanker, men inte värre än att han varit fit for fight efter några dagars vila.

Vår ovädeliga fysterapeut Marie säger att det till viss del kan beror på att Tarzan har en kropp som är gjord för att springa. Han har väldigt bra kroppskontroll, är naturligt mjuk i kroppen, jämt musklad och har numera också fått en grymt bra kondition och syreupptagningsförmåga. Men…

Jag har under senaste veckorna haft en liten, liten känsla av att något inte är helt 100 då vi tränat. Tarzan är visserligen en oerhört vaken och energisk individ, men det är sällan jag upplever honom som stressad. Men det har jag gjort vid ett antal tillfällen den senaste tiden.

Under vintern har jag jobbat en hel del med fria följet, vilket (peppar, peppar) har givit bra resultat. Det kommer förmodligen alltid vara vårt sämsta moment eftersom han gärna överjobbar, fast det har ändå blivit så mycket bättre både positionsmässigt och då det gäller jämnhet.

Jag har däremot noterat att han verkat besvärad av något på sistone. Speciellt då vi gått lite längre fria följ. Han vill, men ”kan” inte riktigt. Svårt att förklara men alla ni som jobbar i nära relation med era hundar förstår säkert vad jag menar. Man känner vad hunden försöker säga… utan att riktigt kunna förklara hur och varför.

Som tur är har vi världens bästa hundfysterapeut här i Östergötland – Marie Söderström. Jag berättade om mina funderingar kring Tarzan, och vips! har hon känt, klämt och konstaterat att min känsla var välgrundad.

Tarzans ”brachioephalicus” (nackmuskler) är stumma som om dom typ vore i kramp och fulla med muskeknutor, mest på vänster sida men även höger. Det här är förmodligen något han gått med länge men som försämrats efter mycket statisk träning,  t e x fritt följ. Och eftersom Tarzan i sig själv har en hög huvudposition och jobbar väldigt intensivt gör det ju inte saken bättre.

För säkerhets skull ska vi träffa veterinär nästa vecka för anaplasma/borreliaprov och ev röntgen för att utesluta andra orsaker, men som det ser ut just nu är det en muskelinflammation p g a stumma, spända nackmuskler under en längre tid.

Steg 1 blir muskelavslappnande medicin, laser&elterapi samt 4!!!! veckors träningsvila. Han ska ha någon typ av nackkrage då vi är ute då det är kyligt, för hals och nacke får inte bli kalla.

Just nu känner jag mig lite nedstämd, men what the häck…  Förhoppningvis kommer det snart bli bättre med vila och behandling. Jag försöker tänka positivt. Kanske jag får ta den här ”baksidan” av allt annat positivt som Tarzan har.

Hans explosivitet, jävlar anamma och aldrig sinande entusiasm då det gäller att jobba är egenskaper som jag fullkomligt älskar!! <3 Samtidigt gör dessa egenskaper att sådana här grejer uppkommer lättare, plus det faktum att man kanske låter det gå liiite för länge innan man riktigt inser att det faktiskt finns ett problem.

Det är alltid lätt att klandra sig själv som hundägare. Man borde ha gjort si eller så. Eller man borde inte gjort si eller så… Men nu är det som det är och man får göra det bästa av situationen.

Marie påstod att den medicin Tarzan nu ska gå på kan göra honom lite dåsig. ”Vi kan ju alltid hoppas” svarade jag . Själv har jag mina tvivel…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 reaktioner på ”Lite motflyt för tillfället…”

  1. Tack snälla Lena!
   Kan tänka mig att brorsbarnen är ljuvliga!! Farbror Tarzan är nog på banan snart igen! 🙂
   Kram!

 1. 🙁 Tråkigt -men skönt att hitta felet och ansvarsfullt att kolla upp utifrån magkänslan. 4 veckor går fort och under tiden kommer du hinna klura ut så mycket bra så den perioden kommer inte sinka er. Men kanske dags för det där projektet sen med fot på båda sidor? 😉 Krya på dig-puss på Tarzans mule från oss!

  1. Vi har faktiskt börjat lite smått med fot på högersida också. Kan nog vara klokt att jobba vidare på. 🙂
   Tack för pepp! Hörs snart!
   Kram!

 2. Lotta, Siri & Rut

  Krya Trasan 🙂 Tur att du har Marie, jag har också en sån men hon heter Charlotte 😉 Siri har haft en skadeperiod också, vi har inte kunnat tränat sen oktober, ska på återbesök hos Charlotte på måndag, hoppas få grönt kort då 🙂

  Kram

  1. Tack för omtanken! Tur att det finns Marior och Charlottor som kan hjälpa oss när våra fyrbenta har ont. Håller tummarna för att Siri får grönt kort och ok-stämel i rumpan på måndag. Hur har du gjort för att hålla henne lugn och sansad under tiden hon vilat? 😉

   Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top