Mycket hund – men inte bara…

Spjuvern Swish – 7 månader i dag! <3

Semestern är slut

Min två veckor långa semester är slut.

Mycket bad för både två- och fyrbenta har det blivit denna sommar.

Den har varit varm, avkopplande och framförallt välbehövlig. Det är stor skillnad att jobba heltid med hundkurser och sköta jobbet hemifrån mot tidigare då jag jobbade deltid som hudterapeut och hade kurser och träningar i mån av tid. Det blir lätt så att jag har jobbet i huvudet hela tiden, även när arbetsdagen borde vara slut. Det finns alltid saker att göra och jag känner mig sällan färdig med något. 

I höst/vinter kommer jag ha ca tio olika fortlöpande veckokurser, ett antal helgkurser och heldagskurser samt privatträningar (allt från en timmes till två dagars). Jag är verkligen jätteglad och tacksam över att intresset är så stort men inser också att det gäller för mig att strukturera upp min tid genom att vara effektiv när jag jobbar men även kunna vara lika effektivt ledig däremellan.

Vid sidan av jobbet

När jag inte jobbar eller tränar egna hundar försöker jag i möjligaste mån göra ”ohundiga” saker, träffa vänner och inte bara prata hund. Det blir lätt så annars att världen kretsar kring rutor&vittringspinnar och att ens identitet handlar om ens hundtränarroll eller instruktörsroll. Men man är ju så mycket mer än sitt jobb och sin hobby! Jag älskar verkligen hundtränarlivet – precis som jag älskade mitt tidigare ryttarliv – men det finns så mycket annat roligt och spännande i livet, och jag vill inte missa något. Eller åtminstone så lite som möjligt. 😉

Min ”mentor” Anna

Min tidigare arbetsgivare Anna på hudvårdskliniken (som väldigt tragiskt gick bort i cancer för några år sedan) sa till mig: ”Lev livet Heléne, och gör allt det där nu som du tror du kan göra senare…” Anna var lite av en mentor för mig på många sätt, inte minst för hennes oerhörda optimism, sitt sätt att socialicera med alla typer av människor (hon var en fena på att hantera besvärliga kunder) och hon hängde aldrig upp sig över saker utan såg hela tiden nya möjligheter även i besvärliga situationer. Åh, vad jag saknar henne…

Anna, jag och Anne – hudvårdsmässa och utbildning på Yasuragi. Fina, vackra Anna…

Utveckling på olika sätt

Även om det finns mycket jag skulle vilja bli bättre på och sidor hos mig själv som jag skulle vilja förändra så tycker jag ändå att jag är ”bra på” att leva livet såsom Anna påpekade. Jag försöker ständigt utvecklas på olika plan, hänger sällan upp mig över småsaker, är lösningsorienterad och social. Jag tycker det är intressant att lyssna på människor, ta del av deras tanker och åsikter – även om de skiljer sig från mina egna – och jag lär mig mycket genom andras sätt att se på världen. Vi diskuterar också ganska mycket inom familjen och det är spännande och lärorikt att få ta del av ungdomarnas fräscha tankar (ja även Leffes såklart..!). 

Oj, det här blev ett reflekterande och halvt filosofiskt blogginlägg. Men det är ju det som är bra med en blogg… man får skriva precis vad man vill och ingen är tvungen att läsa om de inte orkar, ha ha. Nu ska jag gå ut och ha privat träning och i eftermiddag väntar städning av hallen och sortering /bokföring av typ en miljon papper (känns det som).

Och på tal om utveckling… I kväll har jag träningsgänget här och vi ska påbörja en diskussionscirkel med temat ”Tävlingsprestation!” Det ska bli superkul!

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Mycket hund – men inte bara…”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top