Nu får det f-n snart vara nog!!!

Foto: Ingela Karlsson

Saker och ting blir inte alltid som man hoppats på och planerat för.

I går fick jag ett jobbigt besked som – bland mycket annat – innebär att Tarzans tävlingskarriär är över.

Vid ultraljud och röntgen på kliniken hittade man ett ganska omfattande hjärtfel samt förändringar och skador i lungvävnad och luftsstrupe. De kommer gå vidare med att försöka hitta orsaken och sätta in lämplig behandling, men några flera tävlingar kommer det inte att bli tal om för vår del.

Det är väldigt ledsamt och tungt att inse, och jag har nog inte riktigt hunnit smälta det hela ännu.

Under senare delen av våren började jag märka att Trasan inte riktigt var som vanligt. Han kunde bli extremt flåsig även efter en kortare stunds träning, och trots att han snabbt återhämtade sig så tyckte jag det var märkligt för han är både välmusklad och i god kondition. Inte heller har han varit minsta värmekänslig tidigare utan snarare blivit snäppet bättre då termometern visat på +25 eller mer.

Jag tycker också han stundtals haft en slags stress och frustration i sig som jag inte var van vid. Grabben har alltid varit impulsiv och haft lätt att varva upp men jag har väldigt sällan upplevt honom stressad och belastad. Men så har han känts senaste tiden – både på tävling och i bland även i träningen. Ingen bra känsla.

Dessutom har han druckit och kissat mer än vanligt vilket gjorde mig orolig, så jag bokade en veterinärtid för honom i maj. Det var samma dag vi fick ta farväl av Mick och just då orkade inte med mer veterinärbesök, så jag bokade av och fick ny tid i går.

Men inte i min vildaste fantasi hade jag trott på ett så sorgligt besked. Och inte mindre ledsen blir jag när jag tänker på hur jobbigt han måste haft det, i och med att han inte kunnat syresätta kroppen ordentligt och hjärtat fått jobba på högvarv. Men han lever ju för att träna, ta i och springa och har alltid haft en sjuhelsikes kämparglöd i sig så han har väl helt enkelt inte känt efter. Älskade lilla hund.

2018 har inte varit mitt år… Varför kunde vi inte ha fått några år till på tävlingsbanan? Kunde vi inte fått starta på årets SM som jag sett fram emot så himla mycket?! Varför kunde vi inte få fortsätta med det vi båda älskar att göra tillsammans?

Nu hoppas jag bara innerligt att det här inte visar sig ha en skittaskig prognos så att jag dessutom förlorar honom i förtid. ”Prognosen beror på diagnosen” som veterinären sa, och vi ska gå vidare med nya prover och undersökningar för att kunna komma fram till varför hjärtat och lungorna ser ut som de gör på en i övrigt frisk och välmående individ. En teori man har är att det är lungparasiterna som vi slogs mot förra året som är den primära orsaken och anledningen till den skadade lungvävnaden, som i sin tur orsakat hjärtproblemen. Forts följer…

Jag är ledsen, besviken… och också förbannad! Fast jag vet inte på vem och vad. Jag önskar att jag kunde få skälla ut någon riktigt ordentligt – någon som var ansvarig för det här. Men det finns ju ingen att skälla på. Det är ju bara att tugga i sig skiten och inse fakta.

Fast jag säger som Leffe sa när jag hem från kliniken och stortjöt i går… ”Nu får det f-n snart vara nog!!”

20 reaktioner på ”Nu får det f-n snart vara nog!!!”

 1. Jag lider sååååååå med dig och Tarzan.
  Blir såååå ledsen för er skull
  Nu får det verkligen räcka!!!
  Åh vad jag önskar jag kunde göra något

  Massa massa styrkekramar

 2. Men neeej vad ledsen jag blir för din skull. Finaste farbror Trasan❤️ Många kramar till dig❤️

 3. Ing-Marie o Freddie

  Fina, fina Helene! Så in i ”värsta-svordoms-ramsan-ever” sorgligt, tråkigt o tungt! Önskar så jag kunde göra eller säga nåt som kunde trösta. Stor varm kram

 4. Inga-Lill Johansson

  Åh så ledsamt. Jag lider verkligen med dej. Ibland verkar det som alla olyckor kommer samtidigt. Det är tungt. Någonstans där framme brukar det ändå ljusna till slut. Hoppas du får ett positiva besked från veterinären. Tröstekram till er båda.

 5. Är så ledsen för din skull, orättvist som tusan mot er båda. Ett sådan fantastiskt team ? En olycka kommer sällan ensam sägs det ju så jag hoppas och tror att kommentaren stämmer – nu får det f-n vara nog ?

 6. På riktigt? Hur mycket ska du behöva ta? Lider med Trasan som har det jobbigt men också med dig som fått ta så mycket skit i år.

  Hoppas det verkligen vänder snart! Massa kramar ❤

 7. Men alltså, nu får det verkligen vara nog. Vilket mardrömsbesked. Lider så med er. Hoppas att ni hittar en medicinering så ni får ha många härliga år tillsammans. KRAMAR!!

 8. Marina Östergren

  Näe, det värker i kropp och själ när jag läser detta. Så ledsen för er skull. Nu var det ju er tur att få lycka och framgång! Inte mer tråkigheter. Hjärtliga kramar/ Marina

 9. Marie (med ängla-Fen)

  Herregud vad jag lider med dig!! <3 Hoppas innerligt att ni hittar en behandling som ger er många fina år framöver.
  Kramar i massor till er! <3

 10. Hanna Högström

  Så jävla orättvist! Det är inte vad Ni förtjänar, varken Du eller Tarzan! Skit! Kram

 11. Heléne Lindström

  Tack för alla era kommentarer och er omtanke. Det blir inte alltid som man vill och hoppas. Kram till er alla! <3
  /Heléne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top