Roliga träningar och lite nya projekt

2F5Q5772

I veckan som gått träffade jag Diana och Dio för träning i Kyrkekvarn.

Vi försöker ses med jämna mellanrum för att diskutera, stämma av och på olika sätt hjälpa varandra komma vidare i träningen. Mycket uppskattat! Denna gång blev det en hel del fritt följ, vittring, kedjor och även lite träning på det nya momentet som kommer ersätta hopp/apport fr o m 2017.

Jag har ännu inte tränat så mycket på de nya momenten, bara ”nosat” lite på några av dom. Vad gäller sändandet runt konen och vidare mot höger eller vänster apport så kommer den stora svårigheten för Tarzan bli att inte båga vid rundandet av konen. Och jag har en känsla av att flera förare till border collies kommer få jobba med samma sak.

Vid vanliga konskick springer Tarzan rakt mot konen, vänder upp och stannar fint. Men då det kommer till att springa runt och fortsätta blir det helt annorlunda, då kommer ”vallhundsflankerna” fram. 🙂

Därför tränar jag nu på att han ska kunna springa rakt mot konen (inte flanka eller båga) och sedan runda tight för att komma tillbaka rakt mot mig. Jag gör det på kort avstånd och med olika hjälper vid sidan av konen (pinnar, stolar…) som jag sedan successivt kommer flytta längre och lägre ifrån. Det funkar rätt okej so far.

Det blev en rolig dag i Kyrkekvarn med bra diskussioner, tankar kring vidare träningsupplägg och trevliga små aha-upplevleser. Både Trasan och Dio jobbade fint och verkade väldigt nöjda med sig själva. 🙂

För övrigt har jag börjat förkovra mig i filmandet och filmredigeringens konst. Tanken är inte att försöka bli någon ny Spielberg. Jag vill bara lära mig filma och redigera på ett kreativt och roligt sätt, och kanske på sikt göra lite amatörfilmer för egen del och i olika sammanhang. Så just nu är det mest grunder (vad ska man tänka på då man berättar något genom en kameralins, och hur ska man redigera för att det ska bli intressant att titta på) och jag tror det är lika viktigt med grunder i detta fallet som då det gäller hundträning. 🙂

Veckan som kommer blir rolig men aningen hektisk. I morgon förmiddag kommer ett härligt och sprudlande glatt träningsgäng hit, och på eftermiddagen dyker en god vän upp för träning med oss.

Yngste sonen Joachim som bott och jobbat i Dublin under ett drygt halvår kommer hem (åh vad vi har längtat efter honom!!) några dagar för att sedan flyga vidare till Milano där han ska bo närmaste tiden.  Ja… sämre stad kan man ju vistas i. Och nu har vi ju dessutom en väldigt stor anledning att besöka den framöver!

I mitten av veckan åker jag till Halmstad för att hålla kurs för några ambitiösa ekipage och passar samtidigt på att göra ”Halmstad by night” (nåja…) tillsammans med trevliga Jenny Wibäck. Ska bli superkul!

Väl hemma igen så dyker Sharon och Koe upp för en efterlängtad träningshelg. Senast vi sågs och tränade var i våras så vi har mycket att ta igen!

Och det där med att softa och ta det lugnt…det tar vi en annan gång!! 🙂

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top