Vad ska man blogga om?

 

Flygande Trasan

Vad vill man helst läsa på en ”hundblogg” som denna?

Den frågan ställde jag på high5:s fb sida. Några svarade där direkt och några har mailat. Så här löd svaren:

Mer om mental träning. Tankar kring uthållighet och störningsträningens vara eller icke vara. Specifika moment och hur du tränar dom. Mer filmer. Tankar och analys kring ett specifikt träningspass. Mer videoblogg. Vad som händer i er vardag. Problemlösning. Vad du gör med hundarna då du inte tränar lydnad. Hur du tänker då du tävlar.

Tack för er feedback. Jag ska ha alla era förslag i åtanke. Själv tycker jag att en blogg är rolig att läsa om man får ta del av personliga tankar, utan att det blir för privat.

Träningstips beträffande specifika momnet? Visst ibland, men det får inte bli en ren träningsblogg. Det finns böcker (och kurser) som ger mer input om just det.

Film är alltid kul tycker jag – speciellt filmer som inspirerar och ger en go känsla.

Personliga påhopp,  för mycket gnäll och en allmänt tråkig ton känns aldrig kul att ta del av i bloggar. Däremot är det intressant att få läsa om någons åsikter på ett rakt, ärligt men nyanserat sätt.

Jag gillar även att läsa saker som får mig att tänka till, och kanske t o m i nya banor. ”Aha…hen tänker så. Det var ett nytt sätt att se på saken”. Eller ”Precis så känner jag också. Men hen förklarar det så himla bra”.

För några veckor sedan skrev t e x Emma Willblad något som jag läste med stor behållning. http://emmawillblad.se/mental-terror/ Ett intressant inlägg som är skrivet på ett målande och engagerande sätt.

En annan blogg som alltid är läsvärd är Jenny Wibäcks http://www.jennywiback.se/vilja-och-veta-28417575, dels för att hon är väldigt duktig på att uttrycka sig och skriver på ett medryckande sätt, och dels för att den tar upp intressanta tankar och frågor.

Det finns fler bloggar som jag försöker följa, och gemensamt för alla är att dom är lättlästa, intressanta och väcker tankar hos mig.

På  min bloggstatistik märker jag att de inlägg som tar upp mer allmänna frågor och tankar som engagerar en stor grupp kan ha tusentals besök, medan de mer ”nördiga” ofta ligger lite lägre. Förmodligen för att de lite mer allmänna inläggen ofta delas mera.

Nog om bloggar.

Jag har haft lagerrensning på massa foton och filmer.

Som vanligt då jag sätter igång med lite mindre roliga projekt – typ städning, rensning och bokföring – så kommer jag på en hel massa andra saker som jag skulle kunna pyssla med i stället. Göra en film t e x…

Denna gång blev det en  liten film av några av de klipp jag hittade i arkivet. Vissa har jag lagt ut förr medan andra aldrig är visade. Och om inte annat kan man alltid lyssna på Bryan Ferrys underbara låt som oavkortat får mig att tänka på filmen 91/2 vecka med Kim Basinger och Mickey Rourke (för oss som var med på det glada 80-talet;)

6 reaktioner på ”Vad ska man blogga om?”

  1. Du varierar din blogg på ett bra sätt och det är alltid lika kul att läsa om hur du tänker. Gillar videobloggarna skarpt och ser gärna mer av dom och gärna med intervjuer.? Och så Tarzan förstås. Honom kan man inte se för mycket av. Underbar film på ett underbart ekipage! ❤️? Kram

  2. Tack! Jag håller just på att förkovra mig både film- och redigeringskonsten så det kommer säkert bli fler videobloggar och experimentfilmer framöver.

    Och givetvis kommer Tarzan att medverka i ett antal av dom… 🙂

    Tack för snälla ord! <3
    Kram H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top