Snikke-valpar till salu hos Lena Martens

version-6ccb8bfb9a436b14bdc826d5c72467a2

Det finns två små border collie-pojkar  hos Lena Martens som ännu inte är tingade.

Valparna är nu drygt tre veckor gamla. Mamma är Lenas tik Hollie och pappa är Toppborders Snikke.

Mamma Holly har jag inte träffat så mycket, men enligt Lena är Hollie är en fantastisk social, snabb, härlig vallhund med fina utgångar, fint driv och lagom eye. Hon är mycket föremålsintresserd och samarbetsvillig, men hittills har Lena ”bara” vallat med henne.

Pappa Snikke har jag träffat desto mer då han är kullbror med min Tarzan. Snikke är en hund med enorm arbetsvilja och hög träningsbarhet. Tillsammans med matte Karin Daun blev han 2012 SM-vinnare i spår, samt Årets Spårhund. Förutom bruks tävlar han även lydnad, och är för tredje året i rad kvalad till lydnads-SM. Snikke har sedan tidigare en valpkull med Hexgårdens Mizziz Zippi, och de avkommorna har redan visat sig ute på tävlingsbanorna med fantastiska resultat.

Utan att veta (det kan man ju aldrig) skulle jag gissa på att detta blir avkommor med mycket driv, motor och arbetsvilja. Kanske inga ”förstgångshundar” men däremot fantastiska tävlingshundar som kommer till sin rätt hos en matte eller husse som har möjlighet och intresse av att valla, träna och tävla på lite högre nivå.

Vill du kika på valparna, gå in på Lenas sida http://borderblogg.bloggplatsen.se

Nedan kan du se en liten träningsfilm på pappa Snikke när han och matte Karin var på besök här förra vintern. Och om du är intresserad av att veta mer om valparna så kontakta Lena Martens på martens.lena@telia.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top