2016 Kursprogram tillsammans med Ditte Andersson

 

 
DÅ DET GÄLLER KURSERNA NEDAN GÅR DET UTMÄRKT FÖR FÖRENINGAR OCH KLUBBAR ATT BOKA. KONTAKTA OSS FÖR MERA INFO.

Kommunikation på tävlingsplanen – för  dig som siktar uppåt

Nya datum planeras framöver

Tid: Fredag 27/2 kl: 17.00-ca 20.30 och lördag 28/2 kl: 9.00-17.30

Dansar ni båda tango – eller kör du själv en vals på tävlingsplanen?

Detta är en kurs för dig som vill ha hjälp att utvecklas tillsammans med din hund på tävlingsbanan. Du får här möjlighet att bli filmad under en tävlingslik situation och sen få feedback från oss och de andra deltagarna. Du får också möjlighet att prova på att ”tävla” inomhus, vilket vi tror kommer bli mer och mer vanligt.

För att du ska kunna tillgodogöra dig kursen på ett bra sätt bör du, förutom att vilja utvecklas för egen del tillsammans med din hund, även vara intresserad av de andra kursdeltagarnas träning. Kursen passar dig som har lite tävlingserfarenhet och är van att träna kedjor under tävlingslika förhållanden.

Kursupplägg: Vi börjar på fredagen direkt med en ”tävling”. Det blir lottning och varje ekipage har max 10 minuter på sig inne på planen och vi filmar under tiden. Du planerar själv vilka moment du vill göra och ordningen. Du kan blanda moment från olika klasser. Hallens storlek är med publiken på kortsidan 23,5 x 12,5. Planera momenten så det fungerar med utrymmet. Underlag är en räfflad nålfiltsmatta.

Förutom den som värmer upp sin hund så kommer alla vara med och titta på varandra. Publikens hundar får vara i bilarna under själva tävlingen men sen väljer du själv om dom ska vara med på teorin eller vara i bur/bil.

När tävlingen är slut tar vi fika och teori om ”Att prestera på tävling”.

På lördagen börjar vi med gemensam genomgång och diskussion av varje ekipage, ca 30 minuter per ekipage.

Vi hjälps åt att titta på:

förarens mentala inställning

 hundens och förarens fokus

samarbete och kommunikation

förmåga att läsa sin hund

tävlingsbelöningar

momentförberedelser

transporter och tekniskt utförande m.m.

På eftermiddagen blir det valfri enskild träning för ett ekipage i taget där gärna ev. delar med förbättringspotential som kommit fram kan tas upp om man vill.

Kurspris: 2000kr

Max 8 deltagare

Anmälan och eventuella frågor till Ditte på: ditteshundkurser@gmail.com

DSC_1177

 

FULLBOKAD! RESERVPLATSER OCH ÅHÖRARPLATSER FINNS! Sommarkurs 2016 ”Tävla och träna med hjärta och hjärna”  


Datum: 1-3 juli

En kurs för dig som vill komma vidare i lydnadsträningen tillsammans med din hund. På denna kurs har vi valt att fokusera på praktisk träning men vi blandar in lite teori däremellan. Hur hittar vi rätt känsla i alla moment och delar – på träning och på tävling? Vad är våra uppgifter som förare? Hur förbättrar vi tekniken i momenten? All träning individanpassas!

Kursen startar på fredagen  kl: 14.00 med presentation och lite prat innan vi går ut och börjar med den praktiska träningen.  Vi håller på till ca 18.00. Fika serveras under eftermiddagen.

Lördag och söndag börjar vi kl: 10.00 och håller på till ca 17.00, med uppehåll för lunch och  fika. Dessa dagar är inriktade på praktisk träning blandat med kortare teoripass. Deltagarna delas upp i två grupper och kommer få träna för båda instruktörerna. Lunch finns att köpa på klubben (50 kr inkl dricka). Meddela i anmälan om du har särskilda önskemål beträffande maten. Fika bjuder vi på.

Plats: Klubbarps Hundklubb (5 km från Mjölby) www.klubbarp.se

Max antal deltagare: 12 deltagare med hund och 4 åhörare

Pris: 2800kr med hund och 1200 kr för åhörare.

Anmälan via mail till: helenelindstrom6@hotmail.com  Skriv gärna lite kortfattat om dig själv och din hund (ålder på hunden, tidigare erfarenheter av tävlingslydnad osv)

Anmälningsavgiften på 1000 kr sätts in i samband med din anmälan. Den betalas endast tillbaka mot veterinär- eller läkarintyg. Övrig summa (1800 kr) betalas in senast den 1 juni. Pengarna sätts in på Bg 135-4166 (High5/Heléne Lindström), Handelsbanken. Ange namn och aktuell kurs på inbetalningen.

 

1 reaktion på ”2016 Kursprogram tillsammans med Ditte Andersson”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top