Trädkollision

DSC_0808

Onsdag förmiddag.

På morgonpromenaden i dag drog Tarzan rätt in i ett träd. Han sprang i full fart och tittade bakåt, och så smällde det bara till. Jag såg vad som var på väg att hända – det har varit på väg att hända förr många gånger. Men då har han alltid lyckats väja undan i sista sekund. Nu studsade han bakåt och blev sittande på rumpan ett kort tag innan jag hann fram. Då skakade han lite på sig och började gå. Lite avvaktande tyckte jag han verkade, och jag ringde veterinären så fort jag kom hem.

Veterinären trodde eventuellt det kunde vara en lindrig hjärnskakning, och då är det uppsikt och vila som gäller. Nu tycker jag Tarzan verkar normal igen såtillvida att han far upp meddetsamma jag reser mig från stolen, och följer med mig runt i huset som han brukar. Svansen viftar också som den brukar och ögonen är pigga. Jag har kollat så han både ser och hör normalt för en vän skrev på facebook att hans hund blivit döv efter att ha slagit i huvudet. Hua! Jag börjar jobba vid lunch men då är Leffe hemma igen och kan ha koll på killen.

I går var jag och en tjej (som är trädgårdsarkitekt) ute och kikade på vår blivande trädgård. Hon hade massa bra tankar kring hur vi ska anlägga den och hade full förståelse för att jag vill ha Sveriges mest lättskötta, efter att ha haft en ”gammal” trädgård med rabatter, tretton fruktträd, massa gräsmatta och häckar att klippa. Det har sin charm såklart, men det är inte lika charmigt då man ska hålla efter den, fast man egentligen vill göra annat.

Vi tittade också på var vi ska lägga parkering för kursdeltagare, friggeboden som kommer bli min nya ”kurslokal” samt var själva träningsplanen ska ligga. Jag skulle dessutom så gärna vilja ha en inhägnad rastgård för hundarna så de kan vara ute sköna sommardagar. Bc-killarna skulle nog kunna vara ute helt fritt, men den lille terriern har en förmåga att sniffa upp spår efter potentiella förälskelser (eller snarare sexobjekt) så det känns tryggast att ha dom innanför staket. Dessutom är det tydligen ganska mycket vilt i omgivningen dit vi ska flytta, och ofta ser man både älg och rådjur i skogsbrynet tidiga morgnar och sena kvällar.

Vid lunch dök Ditte upp och vi hade en lugn eftermiddag där vi bara pratade och grät lite. Ditte fick ta bort sin fina Timjan i måndags. Timjan som skulle fyllt 12 år i går, och var en väldigt speciell hund som mitt hjärta klappade lite extra för. Vissa individer har något särskilt, och det tycker jag att Timjan hade. Hon bodde dessutom hos oss i bland när Ditte var i väg och vi fick en lite speciell kontakt. Åtminstone upplevde jag det så. Jag kommer sakna Timjan och känner med Ditte. Det är så fruktansvärt jobbigt att ta farväl.

Därefter blev det ett kort träningspass med hundarna. Fritt följ, fjärr och hopp apport med Tarzan. Z och signalkontroll med Mick och lite fritt följ med Tiger. Och sedan bar det i väg till Brukshundsklubben där jag lovat döma första omgången av Lydnadscupen – en inofficiell klass 1 tävling för klubbmedlemmar. Det är kul men svårt att döma tycker jag. Samtidigt som man ska ha koll på alla fasta betygsavdrag, så ska man hinna göra en rättvis bedömning och försöka hålla en jämn linje. Och hinna se allting som händer. En sak är säker, det är mycket lättare att ”staketdöma”. 😉

 

 

4 reaktioner på ”Trädkollision”

  1. Min gamla tik fick hjärnskakning när hon var ung och vild och sprang i i vår bil. Obs den stog stilla! Hon blev lite vinglig och kräktes en gång, trött och i sin egen värld ett par dar innan det släppte och hon blev sig själv igen. Vi fick rådet att ha henne stilla och i ett rum med dämpat ljus, koppelpromenader och små portioner mat om hon ville ha. Hoppas din Tarzan återhämtar sig snabbt, Borders brukar ju ha en extra överväxel och du ska se att han nog är helt okej igen i morgon.
    Lycka till.
    Kram Marie

  2. Läskigt, tur att det verkar gått bra i alla fall. Blir så nyfiken när du skriver om er flytt, hoppas få komma på besök så fort ni flyttat dit. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top