Ur hundens perspektiv

Visst vore det intressant att sätta sig in i hur hunden uppfattar omvärlden, och inte minst hur den ser oss som förare i olika sammanhang.

Vad ser en hund då den vänder sig från konen och ska springa mot en utlagd apport? Vad ser den egentligen då den går fot vid vår sida? Och hur uppfattar hunden vårt kroppsspråk i olika situationer?

Jag och mina träningskamprater ville försöka ta reda på lite mer om detta, så vi beslöt oss för att filma vissa saker ur en liten samt medelstor hunds synvinkel.

Vid filmkameran står, sitter, ligger, kryper och kravlar Daniel Eidenskog vars kreativa förmåga hjälpt oss hitta rätt vinklar ur hundperspektiv sett. Han är även en tekniker av guds nåde och snickrar ihop filmtekniska hjälpmedel som det värsta proffs (vilket han ju faktiskt nästan är!).

Daniel och hans welsh spinger spaniel Sookie medverkar även i filmen tillsammans med Maria och labradoren Polka och border collien Zack. Även jag, Tarzan, Tiger och en glad Smiley dyker upp.

Vi har blivit sponsrade av Morrhåret Hundsport som försett oss med träningsmateriel, leksaker och halsband. Tack!

Det här är vår första film, men vi blev så inspirerade att det med största sannolikhet kommer fler filmer med andra ämnen framöver!

 

 

12 reaktioner på ”Ur hundens perspektiv”

  1. Vilken proffsig film! Whow! Ett himla intressant ämne som borde få mer plats på kurser. Tack för att du (ni) är så engagerade och ger så många bra tankar till oss andra. Kram

  2. Oh, vilken bra video! Hoppas ni gör fler, det vore jätteroligt!

    Som alltid, kul att se att det finns ett nytt inlägg från er, för ni har så mycket bra å vettiga tankar!

  3. Maria ( Mia) Laurén

    En mycket trevlig, pedagogisk och lättsam liten filmsnutt.
    Bra inputt att tänka på nu när jag ska börja så smått med min lilla stjärna Fixxa 14 veckor. Kram Mia och Fixxa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top