Välkommen lille Swish!!

Nu har lille Swish bott här en vecka. Och han har redan tagit mitt hjärta med storm. 🙂

Han kommer från Alex Fyhr, och föräldrar är Fyhr´s Din och  Charlotte Quidings Dave. Swish är liten, ganska intensiv kille med mycket bestämda åsikter och en hel del attityd. Han berättar högljutt och med vassa valptänder när något inte passar honom. Samtidigt är han väldigt kelig och social, pigg på att samarbeta och lyhörd i största allmänhet. Det är mycket känslor i den lilla kroppen. Han kan vara jätteglad, jättearg, jättekelig och jättekaxig. Mycket av allt liksom. Han påminner på många sätt om Tarzan, fast detta kommer bli en korthårig liten kille med ståöron.

Swish har anpassat sig fint i flocken. Tarzan är idolen. Farbror Trasan leker gärna och ganska mjukt med honom och har en ängels tålamod (vilket man kanske inte tror om Tarzan). Smiley är mer som en kaxig storebror, mycket mer ”brötig” och fysisk och jag låter dem inte leka så mycket med risk för att han mosar lillkillen med sina tacklingar. Tiger ägnar valpen minsta möjliga uppmärksamhet och alla lekinviter från Swish sida mottags med en nonchalant blick och en gäspning. ”Hallå! Vad tror du egentligen?!”

Swish har kastats in i mitt hektiska liv direkt. Kurser, träningar, resor, massa folk på besök och diverse andra aktiviteter har han fått uppleva redan första veckan. Det är så mitt liv ser ut och det kommer bli hans vardag, lika bra att vänja sig direkt. Extra roligt är att tre av mina vänner har varsitt kullsyskon vilket gör att vi kan följas åt, bolla tankar och få massa inspiration från varandra. Superkul!!

Nästa helg har vi träning för Åsa och Modde och då ska vi jobba med grunderna i puppytraining och så ska Smiley startas upp ordentligt efter en period med ”halvvila”. Vi gjorde CT-röntgen på Smilet i veckan vilket visade på ett antal små kroniska förändringar i den bogled han varit skadad i, men vi satsar vidare i lydnaden och hoppas han kommer hålla för alla påfrestnignar i form av snabba stopp och vändningar. Det kommer krävas extra uppbyggnad och behandling av leden och omkringliggande muskler och senor men jag har gott hopp om att vi kommer kunna hänga i med träning och tävling framöver.

Jag tycker Smiley har utvecklats på många sätt. Mycket av hans eye har försvunnit (eller åtminstone minskat betydligt) genom träning, och han har mognat på många sätt. Jag tror på honom och framförallt tycker jag vi hittat varandra allt mer i träningen och numera pratar vi oftast samma språk som vi båda förstår och gillar att ”prata”. <3

Smiley <3
Foto: Daniel eidenskog

 

 

2 reaktioner på ”Välkommen lille Swish!!”

 1. Hej,
  Tack för en intressant blogg, gillar ditt tänk kring hundträning!

  Jag tränar lilla Inez drygt 5 månader GS valp med fooddrive. Hon följer handen previs som i din film men jag tar ner handen så att belöningen kommer underifrån samtidigt som jag säger ”gott”. Upplever ibland att hon stannar kvar för att kolla om det fanns nåt mer gott på marken och jag tar några ”fooddrive-steg” utan hund.

  I filmen uppfattar jag det som att Swish följer godishanden och blir belönas när du vänder/snurrar så att du står mitt emot honom. Är det för att inte belöna UNDER själva fotgåendet utan efter för att senare kunna glesa ut belöningstillfällena?

  Smart sätt att börja alla fooddrive med en ingång!

  Förstår om du inte hinner svara!
  Fantastiskt roligt att se filmer på hur du tränar.

  Varma hälsningar
  Tina

  1. Heléne Lindström

   Tack för fin feedback! Swish får belöning både vid sidan (alltså under själva gåendet). Men i början av tränngen då valpen inte orkar gå så länge så går jag ur position för att visa honom att jag tillfället bryter övningen. Sedan gör jag en ny repetition. Jag försöker se till att belöna då han har huvudet i den position jag vill ha och vill inte att han dippar efter att han svalt godbiten, därför försöker jag belöna ganska ”högt”. Ha det gott!
   Med vänlig hälsning, Heléne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top