Alla träningar går inte som på räls…

Foto: Daniel Eidenskog

Någon skrev och önskade få se ett helt träningspass med Tarzan.

Jag har iofs inga problem med att visa oredigerade filmer, men ett helt träningspass – med allt vad det innebär – tror jag vore rätt oinspirerande och långtråkigt att se. Och jag tror inte det skulle göra någon varken klokare eller mer peppad. Jag menar, vanliga träningar är ju inte alltid så superflashiga att se. 🙂

Däremot filmade vi nyligen några delar från en träning tillsammans med Marika och Mixtra. Det blev inget ”glänsarpass” utan ett ganska mediokert sådant, såsom de flesta pass faktiskt ser ut med både fel, brister och ett och annat guldkorn. Mixtra hittade först inte rutan, och det gjorde inte Tarzan heller. Måste ha varit något i luften… 😉

Med Smiley tränar jag på snabba reaktioner från stadga – något han har ganska svårt för än så länge eftersom han har väldigt lätt att gå in i koncentration och eye. Och då blir han långsam, trots att han i grunden är en snabb kille.

Ett tag gick det inte att skicka honom på ett föremål som låg stilla för han tvärstannde och ”vallade” det, men det går lite bättre nu. Han är fortfarande inte så reaktionssnabb som jag önskar men jag tror det kommer bli bättre med ökad kroppskontroll och mera träning. Jag glömmer ibland att han faktiskt inte ens är sex månader ännu, för han är ju nästan lika hög som Tarzan – fast utan muskler. 🙂

Han svarar bra på konkurrens och det är något jag kommer försöka utnyttja i träningen. Det plockar fram lite ”j:ar anamma” i honom vilket jag gillar. Sociala belöningar kommer jag också jobba mycket med, för det gör honom öppnare i huvudet och mer ”loose” i både kropp och knopp.

Då det gäller följsamheten får han sega sättanden då jag belönar med leksak, så nu har jag gått tillbaka till godisbelöningar och då har dom blivit lite snabbare. Vissa faktiskt riktigt snabba för att vara en långbent och vinglig bc-pöjk. 

Jag har aldrig haft en eyeande border collie förut så det här är en ny situation för mig. Mycket att lära, men jag är ingen ”problemsökare” utan en lösningsorinterad människa som försöker se möjligheter, utan att grotta ner mig i för mycket svårigheter.

Flera goa vänner och bekanta som har erfarenhet av detta med eye har givit mig goda råd som jag tagit till mig av. Men som alltid gäller det att prova sig fram och se vad som funkar här och nu. Spännande! Och som en god vän till mig brukar säga: ”Look at things with eyes of wonder.” <3

4 reaktioner på ”Alla träningar går inte som på räls…”

  1. Heléne Lindström

   Kloka fina Sharon, saknar dig också. Varför måste du bo i Märsta? Kan ni inte flytta till Mjölby??? 😉

 1. Länge sen jag såg lille Smily, han ser jättehärlig ut! ? Jättekul att se era träningar så här lite mer innifrån. ? Kram

  1. Han har vuxit sedan du såg honom senast… lååååånga ben, låååång nos och låååång svans. 🙂 Och jättehärlig – precis som du skriver. <3
   Kram H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top