Att få ihop livspusslet

Fredagmorgon och helgen närmar sig.

Jag slutar jobba vid lunch i dag och då blir det träning med sökgänget. Swish ska få jobba vidare med lösrullen och påvis. Han är väldigt het på påvisen och jag tror jag så smått måste börja få in lite ”struktur” åtminstone på vissa av dem. Samtidigt har vi ju förlängt kedjan fram till belöning så jag tycker det är bra att han vill tillbaka till figgen fort.

I morgon är jag bokad på Motala Brukshundsklubb för kurs på temat ”Förberedd för tävling”. Sex ekipage med hund och sex åhörare är anmälda och det ska bli skojigt. Jag har gjort ett speciellt kompendie för kursen och vi kommer blanda teori med praktiska övningar.

Efter kursen åker jag vidare ut till vackra Näs . De har öppet hus i helgen med lammvisning, besök i inredningsbutiken (grymt fina grejer!) och nybakat fikabröd i caféet. Malin är där och hjälper sin mamma och vi har planerat in lite träning och promenad vid Vättern med hundarna efter att de stängt för dagen. 

I början av det här året lovade jag mig själv lite mer tid för träning med egna hundar och även se till att vidareutveckla mig inom vissa områden. De senaste tre åren – sedan träningshallen blev färdig och jag började jobba heltid  med kurser och träningar – har jag ofta prioriterat jobbet framför allt annat. Kanske har det varit nödvändigt för att få i gång verksamheten ordentligt och bygga för framtiden, men det har stundtals varit ganska slitigt. Det är iofs inget ovanligt med många arbetstimmar som egen företagare oavsett vad man jobbar med, men när man jobbar med andra människors intresse kräver det att man ger mycket av sig själv hela tiden. Det är självklart att sista eleven på dagen ska få samma uppmärksamhet och engagemang som den första.

Samtidigt måste man själv få tid för återhämtning och ladda batterierna mellan varven. För egen del gör jag det mycket genom tysta promenader i naturen, hundträning, vidareutbildning inom områden som intresserar mig och socialt umgänge med familj och vänner. Precis som många andra skulle jag tro.

Problemet blir när man till slut tar sig tid – men är för trött för att njuta av det. Då är det dags att dra lite i handbromsen och försöka hitta en balans i livspusslet. Och faktum är att jag tycker att jag börjar göra det nu!

Jag tycker verkligen om mitt jobb och vill fortsätta göra det ett par år till. Men att jobba mer eller mindre hela dagarna+fyra kvällar i veckan och varenda helg kommer jag inte varken vilja eller orka framöver. Så nu är det en bra planering  som gäller – även på det området!  Från plan till plan! 😉

Bild: Lotta Bergman

Inom kort kommer avsnittet om rapport med Monica&Jörgen Clasén att läggas ut på vår youtubekanal DigIntoDogs. Intervju blandat med träningstips – håll utkik och prenumerera gärna på vår youtubekanal så du inte missar något.

https://www.youtube.com/channel/UCdNXYsdLuFP3jlKKIziV42Q

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top