Blogg från sängkanten

 

En riktig mellandag…

Denna dag som skulle vara full av rolig träning, trevlig lunch och kul umgänge tillsammans med Maria, Lotta och Ditte blev i stället en lugn återhämtningsdag från gårdagens och nattens magsjuka. Inte kul alls!

Men trots att jag fortfarande känner mig matt och lite darrig är jag på gott humör och brainstormar med mig själv inför alla roliga projekt som är på gång. Orkar man inte vara i gång fysiskt kan man i alla fall smida planer och utveckla idéer.

Övervägande delen av dessa tankar är relaterade till hundprojekt, men en liten del har med annat att göra. Jag försöker påminna mig om att livet faktiskt innehåller så mycket mer än bara hundar (och allt som hör därtill), och hur roligt jag än tycker detta är så vill jag inte bli 100% nörd. Det skadar ju inte att mellan varven konstatera att det definitivt finns viktigare saker i livet än att hunden inte får bli för grund i rutan, eller att jag ska promt ska uppnå veckans träningsmål. 🙂

Hur som helst. Det är mycket på gång, och jag försöker njuta av att saker och ting just nu flyter på rätt bra. Jag tillhör den typen av person som hela tiden sätter upp små mål i min vardag – mest för att utmana mig själv att aldrig sluta utvecklas på olika plan. Det kan gälla mentala bitar såsom att klara av saker jag tycker är jobbiga, kunna behålla en harmonisk känsla trots att tingen strular, att direkt och utan tvekan välja bort situationer och personer som ger mig taskiga vibbar. Och går inte det (i bland måste man ju av olika anledningar konfronteras med dessa) så ser jag det som mental träning och gör det till en utmaning att inte låta mig påverkas. Jag har jättebra redskap i form av humoristiska tankar att ta fram i dessa situationer. 🙂

I dag blir det ingen träning alls för hundarna men en liten promenad ute på fälten ska vi väl kunna få till. Just nu ligger alla fyrbeningar och sover runt omkring mig. Mick drömmer lite och det rycker i ena framtassen. Tarzan (som alltid tycks sova med ena ögat lite öppet för att inte missa något) har lagt sitt huvud på min fot. Förmodligen för att han direkt ska märka om jag gör en ansats att resa mig, ha ha. Tigge ligger i fåtöljen bakom min mig, på rygg med hela sin lila terriermage i vädret. Det finns nog ingen som kan se så avslappnad och harmonisk ut som Tiger när han sover.

Nu gäller det att återhämta sig snabbt. Denna och kommande vecka bjuder på massa trevligheter i form av vallkurs för Karin Söderberg, träning tillsammans med Ditte och Niina Svartberg, shoppingdag i Stockholm med Maria, Lotta, Ditte och Sofia (en helt ”hundfri” dag!) och i mitten av nästa vecka är vi inbjudna av Maria och hennes coachgrupp tillsammans med Towa Lind som kommer prata om ”jämna prestationer på tävlingsbanan”. Fullt upp – me like!!!

Någon påpekade i helgen att det såg trevligt ut att jag log då jag tränade mina hundar. Kul att höra så klart, men samtidigt är det inte så svårt att le – särskilt inte då man har denna lyckliga kille vid sidan. Glädje smittar!! Foto: Lena Kerje

 

 

 

13 reaktioner på ”Blogg från sängkanten”

 1. Glädje smittar verkligen och dina bloggar utstrålar också glädje och inspiration! Jag blir så peppad när jag läser det du skriver om hur du sätter upp små mål och jobbar med dig själv. Ska göra samma sak själv….tack Helene! Jag bara älskar bilden på dig och den lyckliga Tarzan, blir varm i hjärtat. :-))
  kram

 2. En bild säger mer än 1000 ord. Den här säger TRÄNINGSGLÄJDE OCH LIVSGLÄDJE! Härligt! 🙂 🙂
  Kram Suss

 3. Vill tacka för bra träningstips och massa nya ideer. Mycket trevligt att träffa dig och dina fantastiska hundar.
  Vi återkommer!
  Glad Påsk och krya på dig!
  Hälsar Anna och träningsgänget

 4. Skicka över lite energi till mig…men inga magsjukebasillusker tack….. 🙁
  grym bild på ett grymt team! krya på dig!

 5. Susanne Pettersson

  Hej Helene! Hittade till din sida via Maria Brandel. Tror jag varit på besök tidigare men tappat bort adressen, men nu kommer jag i alla fall följa dig och dina hundar. Har nästan läst genom alla dina inlägg och oj oj så mycket bra du skriver om. Precis sådant som jag är intresserad av, mental träning, personlig utveckling, tankar kring träning mm mm. Välformulerat, sunt och med massor av fina bilder på dig och dina hundar! Bilden ovan är verkligen uttrycksfull och härlig! Var är den tagen, är det konstgräs eller vanligt gräs (ser nästan ut som fint konstgräs).
  Kikade in på galleriet. Inspirerande filmer, verkligen kul att se. Vilken superfin fjärr du har på din hund!

  Lycka till med allt. Hoppas vi kanske kan ses någon gång i sommar, är sugen på kurs eller privat träning hos dig.

  Glad påsk och en fin vår!
  Susanne

 6. Bästa du, tack för förra veckans ”fyspass”. Jag skulle hört av mig till dig tidigare men även jag drabbades av maginflusensa. Hoppas jag inte smittade dig!
  Fantastiska bilder som vanligt Heléne, men så är ju modellerna inte så dåliga heller. 🙂
  Glad påsk önskar vi dig och din fina familj+alla hundar förstås.

  Kram Eva

 7. Helen & Thena

  Trist att du inte mått bra men trevligt att äntligen kunna prata i telefonen med dig som vanligt folk. 😉 Tyckte du lät rätt pigg i alla fall, magsjukor brukar gå över rätt snabbt fast dom är pest så länge dom varar.
  Jag och pantertanterna vill boka dig på junidatumet. Antingen kommer vi vara här hemma eller i Boxholm (fast utomhus). Kan du två dagar så är det bra, annars får vi vara nöjda med en.
  Kram från oss

 8. Hoppas du mår bättre. Skickar en kram till dig och hoppas du snart är på hugget igen. Magsjukan är vidrigt!
  Jättehärlig bild på dig och fantastiska Tarzan!

 9. Linda o Gimmie

  Hej, jag träffade dig då du var i väderstad och höll kurs men var tyvärr i den andra gruppen. Jaghar några frågor som jag hoppas du vill svara på. Klickertränar du hundarna? Hur ofta tränar du och ungefär hur länge per gång? Tränar du lydnad på andra ställen än träningsplanen och i så fall hur gör du då?
  tack för svar
  hälsn Linda o Gimmie

  1. Halloj Linda och förlåt lite sent svar.
   Om du menar klickerträna som ”ren”klickerträning och shejping rakt igenom” så är svaret nej. Menar du ”använder klicker som belöningsmarkering och shejpar vissa beteenden” är svaret ja.

   Jag försöker träna planerat sex dagar i veckan, allt mellan 5 min till 60 min per pass.

   Jag byter träningsplats så ofta det finns möjlighet och lägger upp träningen efter de tillfällen som råder där och då. I dag t e x spöregnade det då jag skulle träna, så då blev det stallet. Där passat det att träna detaljer och stadga. 🙂

   Ha en fin påsk och lycka till med träningen!
   Heléne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top