Cellavie Obedience Summer Camp 2012

Träningsinspirationen är på topp och batterierna är laddade efter tre dagar på Cellavie Obedience Summer Camp!

Vi höll till på Åkerby Herrgård  www.akerbyherrgard.se/ ett par kilometer utanför Nora – ett ställe som jag varmt kan rekommendera. Mycket god mat, fantastisk service, humana priser, stora träningsytor samt fina skogsområden och underbar natur i största allmänhet. Perfekt för hundträning och trevligt umgänge med andra ord!

Vi var tolv ekipage, varav nio från Sverige och övriga från Norge, Danmark, Ryssland och  Finland. Vi hade delat upp oss i grupper så alla skulle få chans att träna tillsammans med varandra i möjligaste mån. Efter frukost samlades vi och började träningen klockan nio. Sedan höll vi på till cirka sex med en paus för lunch i restaurangen. På kvällarna var det trerätternsmiddagar med vin, och därefter minglade vi tillsammans i sällskapsrummen. På måndagen vräkte regnet ner, men Maria Brandel ordnade så vi fick komma och träna i varma, torra Kungsörshallen hela dagen – något som verkligen uppskattades av oss alla.

Det är så otroligt inspirerande att träffas på detta sätt och få ta del av andras erfarenheter och tankar kring hundträning. Alla bjussade på sig själva och det var mycket skratt och humor – något som jag själv tycker är superviktigt då jag tränar. Att kunna garva åt sig själv, varandra och sin hund. Att kunna lyfta fram och poängtera allt som är snyggt och bra utan att ”glömma bort” de bitar som har förbättringspotential. Att kunna ge varandra feedback på ett trevligt och konstruktivt sätt och hela tiden ha i åtanke att vi alla håller på med hundträning för att vi och hundarna tycker det är roligt.

För egen del fick jag – förutom massa inspiration och fina målbilder – en del konkreta träningstips med mig hem. Bland annat en bra strategi att prova då Tarzan blir lite för het och luftig i fria följet, och en lite annan belöningsplacering än de jag brukar jobba med.

Vissa andra belöningar som jag ska låta bli.

En liten annorlunda tanke på ställandet i fart, då jag vill försöka undvika att han låser frambenen och blir alltför låg fram. Jag skulle helst vilja att han tänkte lite ”slidestop” och sätter under sig bakdelen, och metoden hopp-stå i fart känns inte som något bra alternativ för honom.

Att använda störningsträning i kontaktövningar mycket mera än jag gör. Inte för att störa ut, utan som en hjälp.

Annorlunda belöningsplaceringar i kiärre (runda pinnen) för att få honom mindre vid i bågen.

Lite nya övningar för att få förståelse en djup position i rutan.

Jag är väldigt nöjd med Tarzans sätt att hantera denna – för honom – nya träningssituation. Han höll ihop fint, och trots att energin bitvis sprutade ut genom hans små söta öron och ögonen glittrade av alla nya intryck, hundar, människor och aktiviteter runt omkring så kunde han fokusera fint på mig och på sina uppgifter, och vi hade jätteroligt tillsammans på träningarna. På kvällarna kröp han upp i hotellsängen, gav mig en puss i ansiktet och la sig tätt, tätt intill med en belåten suck. Och trots att det stundtals var både varmt och rätt trångt så fick han ligga kvar där och snusa belåtet. Men jag hade det inte värst… När jag kikade tvärs över rummet bort mot den andra sängen så låg Abby utsträckt som en drottning över sängen och Ditte låg tryckt intill väggen. Och varje morgon muttrade Ditte ”nää, inte en natt till Abby”. Hur gick det med det tror ni…?

Stort tack till alla duktiga och trevliga träningskamrater, och ett lika stort tack till vår sponsor Cellavie Dog Design som delade ut goodiebags och hjälpte till med allt från att resa träningstält till att assistera oss deltagare på olika sätt under söndagen. Hoppas detta läger kan bli en tradition, och att vi får möjlighet att vara med även nästa gång.

En liten film från helgen blev det. Tyvärr fick jag inte möjlighet att filma alla deltagare, utan det blev i första hand de som var i min grupp under tisdagen. Jag tror däremot Maria Brandel lyckades fånga en liten snutt av oss alla på film, och den kommer nog snart på hennes hemsida www.skogsborg.net  Jag har i alla fall försökt få med en del av våra träningar samt något om vad vi diskuterade i pauserna. Håll till godo!

Cellavie Obedience Summer Camp 2012

 

 

 

 

 

 

8 reaktioner på ”Cellavie Obedience Summer Camp 2012”

 1. Förstår att ni haft jäkligt kul!!!!!!!! Oj vad man velat vara med och tittat och lyssnat! Roligt att du fick med så mycket av pratet på filmen, dessutom älskar jag den klingande finlnadssvenska som hon har. Roligt att Tarzan skötte sig fint på träningen. Tror han blir en superhund i lydnaden och passar dig verkligen väldigt bra.
  kram

 2. Kul läsning och skoj att du filmar och delar med dig. Men jag vill veta ännu mera om vad du fick för tips med belöningsplaceringar och ställande i inkallningen. Och rutan och runda också. 😉 Snääääääääälla! 🙂

 3. Tack för att du så generöst delar med dig av filmen. Mycket intressant att se och höra.
  Jag läser regelbundet din blogg med stor behållning och njuter av alla vackra hundbilder du har på din sida.
  Önskar dig en riktigt skön sommar.
  Mvh Marianne

 4. Tack fina Helene för alla tips och tankar. Förstår att ni måste haft jättekul tillsammans.
  Roligt att Tarzan går fint och tränar bra. Ni är ett underbart positivt och sprudlande team att skåda och jag tror ni kommer precis dit du vill att ni ska. 🙂
  Kram Eva

 5. Vad skoj ni hade. Får bra med inspiration av att bara se filmen. Har två favvo delar 1, när Ditte smyger som en älva. 2, när norskan kommenderar med den fantastiska låten 🙂
  Ha de gott!

  Kram Lotta & Siri

 6. Cecilia & Charma

  Så proffsigt det ser ut med scarvesar och kepsar. Får man fråga om detta anordnades privat eller om det är något man kan få anmäla sig till nästa år.
  Hälsning från Cissi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top