Det går som en dans…eller? ;)

Flygande Trasan

Vad vore livet utan musik? För att inte tala om hundträningen utan musik…

Det är långt ifrån alltid träningen går som en dans – åtminstone inte i den takt jag föredrar. Inte heller är jag alltid 100% pepp på att gå ut och träna – trots att jag har världens roligaste svartvita träningskompis.

Men med lite bra musik i öronen under träningspasset får jag lättare feeling. Jag har några olika spellistor som t e x heter ”Pepp” (då jag behöver få inspiration och energi) ”Easy” (då vi behöver få en lite coolare känsla – speciellt en av oss) och Power (då vi behöver få känna oss på topp och oövervinnerliga).

Jag har även några olika peppfilmer som jag klippt i hop. Det är allt från fartiga och inspirerande sekvenser från våra träningspass och program till lek&bus tillsammans på planen. Och där spelar musiken också en stor roll. Jag har ett antal låtar som ger mig en riktigt bra känsla och som jag ofta spelar även i andra sammanhang då det behövs ny energi i livet.

För ett tag sedan hade jag radion på högsta volym i bilen när dom spelade Michael Sembellos ”Maniac” (ni som är aningen äldre och älskade Flashdance på 80-talet vet garanterat vilken låt jag menar). Det blev rött vid korsningen Västra vägen/Drottninggatan och jag var i mitt esse och diggade hej vilt i min ensamhet. Plötsligt kände jag mig iakttagen, vände mig åt vänster och där bredvid mig stod en polisbil. He he, generad drog jag på munnen men polisen närmast mig log med hela ansiktet och gjorde tummen upp, och så skrattade vi båda två. En rätt härlig start på dagen!

Nedan är en av filmerna med Tarzan som gör mig på gott humör. Och låten ”Remember the name” med Fort Minor är en av dom bästa pepplåtar jag vet!! Let´s go!!!!!

16 reaktioner på ”Det går som en dans…eller? ;)”

 1. Haha, Remember my name……. Feeeeet låt – Totaaaaalt swaaaaag som våra barn säger…….!

  Maniac…… My my my….. Those where thaaa days!

  Underbar film – finns ingen som Trasaaan <3

  1. Eller hur?! Benvärmare, pannband och outfits som var skurna upp till armhålorna… ljuva minnen. 😉
   Trasan hälsar och tackar för fina ord. <3

 2. Om jag tycker lydnad är tråkigt nån´gång så tittar jag på dina filmer. Det ser så lätt och roligt ut, inte stelt och småtrist som jag kan tycka ibland när jag tittar på lydnad. Jätteinspererande att se dig och Tarzan!

  1. Tack snälla du, det gläder mig verkligen!

   Ett av mina främsta mål i lydnadsträning/tävling är att det ska lätt (det är det inte alltid…) och glädjefullt ut (det är det däremot oftast!). 🙂

   Jag tycker själv det är så himla häftigt att se ekipage som verkar gilla att vara där på planen tillsammans, och där föraren verkligen låter sin hund personlighet få lysa fram. Alla har ju någon som gör att dom glänser! 🙂 🙂 .)

 3. Underbart att se -delar och inspireras av detta!☺ Har du tips på redigeringsprogram för att lägga till musiken utan att det tar 509 år? Och var man väljer låtar man ”får” använda? Tack för att du delar med dig av pepp och energi!

  1. Tack snälla du! 🙂 Denna låt har jag köpt (eller rättare sagt min son har laddat ner den och jag har betalat för den…) via Spotify. Jag har Mac ochför att lägga till musiken i filmen drar jag den bara från biblioteket i itunes (där den hamnar efter att jag laddat ner den) till filmen i imowie. Det går på några sekunder.
   Antar att det finns massor med andra bra redigeringsprogram men just till mac är imowie väldigt smidigt och superlätt att lägga till musik i.

   Tack själv för att du läser och delar. Ser fram massor mot vår date i sommar!!

   Kram

  1. Tack snälla Jannike! Det gläder mig att du skriver så…och att du gillar glädje-lycka-lydnad! Och tack för att du läser bloggen. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top