En grymt kul dag!

DSC_0811I slutet av oktober var jag inbjuden till en rolig tillställning bland goda vänner och deras hundar.

Dagen arrangerades av några eldsjälar från ett av mina träningsgäng och det blev verkligen en dag att minnas.

Det hela började med en 1,5 timme lång promenad tillsammans med nio andra hundar och deras mattar (och en husse). Det gick förvånansvärt bra att gå med så många hundar och alla uppförde sig fint. Jag hade bara med Tarzan denna dag och han tyckte det var spännande värre, men skötte sig exemplariskt.

Därefter blev det fika i skogen och sedan fick alla var sitt spår som hade lagts (av frivilliga eldsjälar) medan vi var ute och gick. Spåren varierade i längd och vi fick önska innan hur långt spår vi ville ha. Det finns otroligt fina stora skogar kring Västra Harg och det var inga problem att få ut 10 st spår i markerna.

Tarzan började spåret lite yvigt men efter en stund hade han fått ner näsan och spårade jättefint. Han hittade samtliga föremål och även slutapprorten i form av en röd kong. Lycka!!!

När vi kom tillbaka till samlingsplatsen var det dags för uppletande. Åtta föremål var utlagda på en 50×50 m stor yta och varje hund fick två minuter på sig i rutan. Tarzan plockade in fyra och det gick i 180… ett rent under att näsan hann med.

När alla gjort sitt uppletande blev vi bjudna på lunch ute i skogen. Varm sparrissoppa till förrätt och sedan tjälknöl med potatissallad och kaffe med äppelkaka. Jag vet inte om mat någonsin smakat bättre än där och då.

Efter lunchen blev det fler aktiviteter. ”Stora hundracet” gick av stapeln på ett stort fält där vi delades in i small, medium och largehundar. Hundarna sprang en och en och klockades från stående start fram till ”målsnöret” och inte helt oväntat var en viss border collie rätt överlägsen i den grenen.

Aktiviteterna avslutades med lydnadsträning i ett närliggande ridhus för dom som ville, och skojigt nog hängde samtliga på! Jag hade lovat att hålla i den biten och vi hade en liten ”minikurs” på ca 1,5 timma.

På slutet fick även Tarzan vara med och vi fick till en bra träning med mycket störning som killen fixade med den äran. Jag trodde kanske han skulle vara aningen trött i huvudet efter en lång dag i skogen men icke. Och även om han var det så visade han det inte. Trots långpromenad, spår, uppletande och hundrace (och det faktum att vi varit ute och igång hela dagen) så jobbade han på med sin vanliga glöd. Ögonen lyste och svansen var på topp. Har jag sagt att jag älskar den hunden och hans aldrig sinande entusiasm?!

Inte nog med detta. Innan vi skildes åt för dagen fick jag en riktig överraskning. Sex av tjejerna i det här gänget har tränat regelbundet hos mig i drygt två år, och förutom att det är en supertrevlig och dynamisk grupp att ha på träning, så har det varit väldigt roligt att följa deras fina utveckling.

Under året har tre av dom blivit uppflyttade till närmast högre klass – varav en till elitklass. Som tack för coaching (fast det är till 90% deras egen förtjänst) fick jag ett presentkort på en halvdag på SPA! Så himla gulligt! Och vansinnigt uppskattat eftersom jag sällan unnar mig sådan lyx (skomakarn´s barn ni vet…).

Tack för en fantastiskt fint arrangerad dag! Jag kommer njuta av den länge – inte minst när jag ligger i behandlingsstolen och får ”hot stone massage” och ansiktsbehandling.

2 reaktioner på ”En grymt kul dag!”

  1. Vilken toppendag ni verkar haft!

    Är det du själv som klippt ihop filmen som ligger överst på sidan?? Så himla häftigt gjord!!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top