”Fritt följ med flow!” Intervju med Susan Wastensson

 

 

1947950_10201495876301177_1216723826_n

Jag och Tarzan har varit på besök hos Susan Wastensson. Förutom rolig lydnadsträning blev det mycket prat, god mat och Strawberry Daiqiri. En av de godaste sommardrinkar som finns!

Min Tarzan och Susans Sting har vissa likheter i träningssammanhang och hon har dessutom tränat Tarzans syster Vilja, så det är väldigt givande att bolla tankar med Susan. På köpet fick jag lite nya idéer kring bitar i vår träning som Tarzan svarade väldigt bra på, och jag passade även på att intervjua Susan om hennes ”paradmoment” fritt följ.

Oavsett individ, temperament och personlighet lyckas hon plocka fram en härlig attityd och utstrålning – plus snygg position och teknik – hos sina vovvar. Vi hundtränare har förmodligen lite olika idealbilder av hur ett fritt följ ska se ut. Själv blir jag lycklig då jag ser en glad hund med stolt kroppshållning och energi som visar med hela sin uppenbarelse att den gillar att gå där vid sidan av sin förare. Plus en förare som liksom utstrålar lätthet, glädje och är i harmoni med sin hund. Och det är precis det som kännetecknar Susan och hennes hundar.

Här följer en liten intervju med Susan och också en filmsnutt där hon visar lite hur hon börjar ”leka” följsamhet med den unga hunden. Och för er som inte sett så lägger jag även ut filmen då hon visar fyra olika hundindivider med fyra olika fria följ – dock med några gemensamma nämnare: Glädje, Samarbetsvilja, Flow, Utstrålning och en Jättefin Position! För ett tag sedan skrev jag en blogg med rubriken ”Fritt följ – med dansskor eller militärkängor?” Susan har tveklöst dansskorna på!

9 reaktioner på ””Fritt följ med flow!” Intervju med Susan Wastensson”

 1. Pingback: Fritt följ inspiration! | Hopper och Flamman

 2. Det var Susan och Frodo som fick mig att prova heelwork! Så himla samspelta, och utstrålar glädje tillsammans!

 3. Lotta, Keiko o Siri

  Äntligen har jag fått tid att titta ordentligt på dessa klipp, har bara ett ord I N S P I R A T I O N 😉
  Gulliga Susan! Och tack för senast Heléne 🙂

  Kram

 4. Pingback: Jakten på fotgåendets själ, del I - Klickersmart

 5. Maria Laurén

  En mycket givande intervju. Härlig inställning. Gå på sin känsla.
  Tack för att du delar med dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top