Fyskontroll och lite annat

IMG_2931

Varmt tack!

Stort tack för härlig respons på tidigare inlägg – både här på bloggen och på Jennys och min fb-sida ”Hjärnkoll för hundtränare”. https://www.facebook.com/hjarnkollforhundtranare/?ref=bookmarks Det är jätteroligt att så många läser och uppskattar det man gör och delger. <3

Fyskoll – från nos till svansspets

Lagom inför det nya året är hundarna noggrant genomgågna, klämda och kända på av vår superfysioterapeut Marie Söderström.

Unknown

Tarzan och Mick är varandras motsatser rent fysiologiskt. Mick har ett rejält framparti, är lång i ryggen och har en lite tunnare bakdel och sätesmuskelatur. Tarzan är tvärtom, ganska tunn framtill men med en rejäl bakkärra. Bara Tigge som har lika stora, starka muskler överallt (påpekar han själv).

Mick fick VG med en liten reservation för att han inte ska bli rundare om magen… 😉 En tioårig kastrerad kille blir ju lätt det, speciellt när det slinker ner en liten extra skiva ost vid frukostbordet bara för att man är så himla charmig och älskvärd. <3

DSC_0342

På Trasan hinner det inte fastna något överflödigt, trots att även han är kastrerad och får mycket mer mat än Mick. Tarzans matchvikt är 19 kg, jämfört med Micks 24,5. Och då är både två i lagom hull. Men Tarzan är en mycket spädare typ än Mick plus att han är mer aktiv.

Trasanson var fin och mjuk i musklerna men Marie tyckte jag skulle försöka bygga på honom lite mer framtill. Speciellt med tanke på lydnadsmomentens snabba stopp från full fart, rundande av kon och andra rörelser där bogar och framdel belastas mer än vad vi kanske tror.

14138798_10207156625936380_8989763030928063287_o

Så nu ska jag köra klövjeväska och backträning i skritt under våren. Vi har ett stort grustag 1 km härifrån så det är perfekt att gå dit, träna ca 20 min upp och ner (vilket ger även matte lite träning) och så hem igen. 

 

Kurser på High5

Över till något annat. Glädjande nog är det många som vill gå kurs på High5 och 2017 års kurser är så gott som fullbokade både vår och höst.  Det finns fortfarande enstaka platser kvar på två av kurserna – en i grundträning och så även på kursen ”Vad händer mellan momenten?” Är du intresserad så kika in under Aktuella kurser. 

http://www.high5hundkurser.se/kurser/

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top