Vi gör vår grej. För det är just den vi är är bäst på.

Det hör liksom till att man ska sammanfatta sitt år. Och eftersom detta i huvudsak är en hundrelaterad blogg kommer sammanfattningen handla om ”mitt hundliv”. Men jag är mån om att livet inte bara ska innefatta hundar och hundträning, för det finns så mycket annat som jag vill uppleva och utveckla. Men det får bli en annan blogg… en annan gång.

2016 – ett bra år för mig!

Ett ord jag tänker på i samband med året som gått är tacksamhet. Det är en trevlig känsla. Det finns mycket att vara tacksam för. En hel del tar man tyvärr för givet, ända tills den dagen saker och ting kanske förändras.

Som alltid finns ups and downs, men året har överlag bjudit på ups. 

Då det gäller hundlivet har det medfört många höjdpunkter. Roliga träningar tillsammans med vänner. Människor som finns där i såväl med- som motgång och klurar, peppar, stöttar och gläds. Jag känner mig väldigt tacksam. 

En annan höjdpunkt är att få vara en del av ledningen i SBK:s talangtrupp i lydnad, tillsammans med två mycket goa vänner och erfarna hundtränare – Diana och Lillemor. Båda två har lyckats hålla sin hund på topp under många, många år, vilket jag tycker är en oerhört stor bedrift, och något jag inspireras av. Jag har också inspirerats av våra duktiga lydnadstalanger som vi haft glädjen att följa under ett helt år.

2016 har också innehållt flera skojiga tävlingar med min vapendragare Tarzan, varav vårt första lydnads-SM var en stor höjdpunkt,. En härlig ”vi-känsla” på planen och många fina moment. Vi lyckades till och med ta oss till final! Så himla häftigt!!

Men oavsett resultat kommer jag minnas SM-dagarna som några av de roligare jag upplevt detta år. Go stämning. Vänner, bekanta och även för oss helt okända människor som hejade på oss och kom med glada tillrop efter våra rundor.

Jag är också väldigt tacksam över min vän och fantastiska mental coach Jenny Wibäck som från det vi åkte till SM (eller egentligen långt innan) till dess att vi landat hemma igen, såg till att att coacha mig på allra bästa sätt. Något hon lyckades med till 100%, för på något sätt kände jag mig som en ”vinnare” redan när vi klev in på SM-planen. Taggad – men ändå cool – och full av positiv energi. Och jag tror att Tarzan smittades av min goa känsla. Tack Jenny, jag kommer aldrig glömma ditt engagemang!

Men tävlingar och festligheter i alla ära. Livet består ju mestadels av vardagar och för mig är ”vardagskickarna” viktiga. Han bjuder mig på många sådana min svart-vita pälsraket, och jag tycker att vi ha lärt oss att plocka fram det bästa hos varandra. Oftast i alla fall.

För att återkoppla till Jennys kloka träningsfilosofi – vi gör ”vår” grej. För att det är just den som vi är bäst på. 

Här kommer en julhälsning från oss med lite glimtar från vårt år 2016. Vi önskar er alla en fin jul och ett riktigt roligt år 2017!

 

 

 

 

13 reaktioner på ”Vi gör vår grej. För det är just den vi är är bäst på.”

 1. Vilket år ni haft Helene och vilken fin film . Sitter med en liten tår på kinden. Är glad att fått lära känna er. Kram från oss alla och god jul till slla er. En extra hälsning till härliga Tarzan, min favorit bordet. ❤

  1. Det är jag som ska tacka er för allt bus och alla upptåg ni bjuder på! Och inte minst alla glada tillrop i både med-och motgång.
   Vi ses nästa år! 🙂

   Kram från oss alla. Trasan skickar en extra våt nospuss till dig.

 2. Birgitta Ande'n

  Tack för allt du delar med dej av i din blogg !! Åh för den härliga filmen där det som sagt strålar om er båda ???
  Åh som sagt, vilket fantastiskt år ni haft Tarzan och du ??
  Ha nu en riktigt (H)underbar Jul ? ?

 3. Så HÄRLIGT att se!! Gjorde mig glad med glädjetår på kinden. <3
  Jag gillar verkligen din blogg och även om jag inte alltid kommenterar så läser jag den.
  Underbar energi, glädje och samarbete utstrålar ni när ni jobbar ihop.

  Mycket fin målning också i slutet på dig och hundarna, vem har gjort den?

  Kram och jag och mina tre bruna hundar (Faxe, Jusse och Togg) önskar er en riktigt fantastisk jul och gnistrande nyårshelg!

  1. Tack goa Eva! 🙂

   Teckningen är gjord av en kompis kompis som är illustratör. Hon heter Claudia Tavares Lopes och finns på fb.

   Kram till dig och en härlig jul önskar vi!

 4. Vilket fint år det blev för dig och Tarzan. Du är en duktig och positiv matte som funderar, analyserar arbetar med sig själv lika mycket som med hans träning av detaljer. Du har alltid varit en förebild för mig så länge som jag har känt till dig och dina hundar samt er tränings och tävlingsfilosofi. Grattis till ett fantastiskt år!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top