Gästinstruktör hos Jenny Wibäck

Ingen träning för Tarzan under dessa kursdagar, men den som väntar på något gott… Foto: Ingela Karlsson

Nu har jag landat hemma efter tre intensiva, men roliga dagar utanför Halmstad tillsammans med Hjärnkollskollegan och vännen Jenny Wibäck plus ett gäng härliga kursdeltagare.

I våras var Jenny hos mig och höll en mycket uppskattad kurs här på High5, och nu var det min tur att besöka hennes hemtrakter som gästinstruktör i fina Lotushallen med omgivningar.

Jag hade Leffe med mig denna gång och vi&hundarna bodde hos Jenny och Fredrik uppe på deras supermysiga annex som ligger precis ovanför fårhagen på Lyckagård. Vissa platser föder inspiration så jag är inte ett dugg förvånad över att Jennys bok ”Starka tillsammans” kom till just där. Mysigt inredd i shabby chic style och en helt fantastisk vy över de Halländska kullarna och skogarna. Man blir liksom både lycklig, lugn och harmonisk i sådan miljö. För att inte tala om kreativ! 🙂

På tisdagen bar det av mot Lotushallen för kurs tillsammans med sex ekipage plus ett gäng åhörare, och dagarna blev en mix mellan flera praktiska träningspass och diskussionstillfällen. Ett diskussionsämne som önskades var ”Hur håller man allvar och prestationsångest på behörigt avstånd i lydnadsträningen?”

Jag upplever att många vill ta upp och prata om just detta med ”allvar” som man upplever är hämmande i utveckligen. Lydnadsträning och tävlande verkar lätt övergå i alltför mycket allvarskänsla där frustration och prestationsångest tar udden av träningsglädje och motivation.

Jag berättade lite hur jag tänker kring detta och deltagarna fick chans att berätta hur de känner (kontra vill känna) i synnerhet då svårigheter och problem dyker upp i träningen, eller när det börjar närma sig tävlingsdags. Mer om detta ämne kommer i en separat blogg framöver. 🙂 

Lilla Smiley var trygg i Jennys händer under kursdagarna. Här kollar han in hur de stora grabbarna&tjejerna gör. 🙂
Ett härligt, vetgirigt gäng!
Vissa rockade loss ordentligt på planen! 🙂
Jenny Wibäck – en fin vän och inspirationskälla för mig. Kreativ, smart och tonvis av humor!

Riktigt ambitiösa ekipage, trevliga åhörare, suverän service av Jenny, fint väder och en go stämning gjorde att dagarna rann i väg och kändes väldigt inspirerande om än intensiva. Detta var lille Smileys första kurshelg och han skötte sig med den äran. Sov i sin bur i tältet, minglade runt och hade pusskalas med ”nanny” Jenny och kursdeltagarna och blev bara liiiite uttråkad mellan varven. På kvällarna lekte han loss med Pingu och träffade även legenden I-or vilket verkade imponera en hel del på lillen.

Smajlet och Pingu in action

Nu väntar en liten lugnare period på kursfronten fram till sista helgen i juli då jag och Ditte har vårt traditionella sommarläger på Klubbarp. Jag ska koppla av, träna hundarna, gå långpromenader, umgås med familj och vänner och göra små utflykter. Han vi tur kan vi få lite hundvakt någon dag och åka i väg en sväng på egen hand. Rätt skönt emellanåt när man lever med fyra vovvar. 🙂

 

 

2 reaktioner på ”Gästinstruktör hos Jenny Wibäck”

  1. Lika inspirerande och boostande som vanligt att gå kurs för dig! Tack för att du skapar så himla fint träningsklimat! Nu har vi en massa nya idéer som ska bli spännande att utveckla i träningen.

    1. Tack snälla Anna! Det var himla skoj att träffa er och få ta del av er fina, härliga lydnad. Ni kommer ha mycket roligt tillsammans framöver – både på och utanför tävlingsplanen. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top