Hundverksamhet och reklam

Foto: Sanna Krans

Kurser 

Vårens kursutbud innehåller bl a kurser i:

Startklass-Klass 1 (både nystart och fortsättningskurser)

Temakurser i fritt följ

Helgkurser i fritt följ

”Ha Hjärnkoll” – kurser i mental träning

”Förberedd för tävling”

Valp&Unghundssatsning för den blivande lydnadshunden

”Vad händer mellan momenten?”

Helgkurser i tävlingsträning

Sommarläger tillsammans med Ditte Andersson på Klubbarps Hundklubb

Två sommarläger på High5 under juli och augusti (Det finns fortfarande några intressenter som inte fått plats, så om tiden medger kommer det bli ett tredje läger. Vill du veta mer om lägret så maila mig på helene@high5hundkurser.se)

Samtliga kurser är fullbokade men jag kommer lägga ut fler kurser efterhand, både likadana som ovan och helt nya kurskoncept.

OBS! Alla kurser ligger inte ute på hemsidan så om du är sugen på att gå kurs här, håll koll på gruppen High5 Hundsporthall på facebook.

Privat träning för enskilda ekipage och träningsgrupper

Många som inte har möjlighet att gå kurs väljer att träna privat. Jag kommer tillsvidare hålla samma pris under som under föregående år – 500 kr/tim inkl moms. Timpriset gäller oavsett om du är ensam eller delar tiden med dina träningskompisar.

Verksamheten

Det är nu snart 2 år sedan jag bestämde mig för att sluta mitt deltidsjobb som hudterapeut och satsa på hundkurser och mental träning fullt ut. Under sommaren 2018 började vi bygga träningshallen och i slutet av oktober stod den färdig. Har jag ångrat mitt val under dessa två år? Nej, faktiskt inte – även om det bitvis är lite slitigt. Men vilket arbete är inte slitigt mellan varven?

Det jag ibland kan sakna är arbetskollegor. Jag trivs att jobba i en kreativ grupp/miljö där man har sitt eget specialområde men har chans att bolla tankar och inspireras av likasinnade.

Reklam för hundverksamhet

I min och Maria Brandels senaste pod pratar vi om att göra reklam för sin verksamhet/varumärke inom hunderiet. Jag kan uppleva att vissa anser det lite ”fult” att göra reklam för sitt företag då det handlar om hundträning. Lite som att man tycker sig vara ”förmer” än andra då man lägger ut kursreklam, filmer mm. Men det är ju inte alls på det sättet! Det handlar ju om att berätta vad man har att erbjuda och så är det upp till konsumenten att avgöra om det passar henne eller honom.

Om man driver en matbutik är det helt legitimt att göra reklam. Och inte sjutton lägger man då ut bilder på den ruttna frukten eller det mögliga brödet. Nej, man visar upp de fräscha matvarorna, snyggt och tilltalande upplagda.

På samma sätt tänker åtminstone jag då jag lägger ut en filmteaser om en kommande kurs. Däremot har jag inga som helst problem med att i utbildningsfilmer lägga upp ”bloopers” eller missar i träningen i syfte att visa olika sätt att hantera dem på. Men det är skillnad på utbildningsmaterial och reklammaterial. Och mycket av det som läggs ut på sociala medier är ju en form av reklam – för vissa gäller det företaget och för andra sig själv som privatperson/hundtränare. 

Jag är helt övertygad om att 99,9 procent av alla som tittar på filmerna begriper att det man ser är en liten – ofta ihopklippt – del av verkligheten. Men mår man ändå lite taskigt av att se ”allt det där prefekta” så kan man välja att låta bli att titta, för vi har ju alla ett val. 🙂 

Personligen tycker jag det är både spännande och inspirerande att se hur andra marknadsför sin verksamhet och har inga problem (och definitivt ingen prestige!) då det gäller att rekommendera duktiga instruktörer och ”kollegor”. Man vinner alltid på att vara generös. 🙂

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Hundverksamhet och reklam”

  1. Det är det som är så härligt med dig! Att man inte direkt blir sedd som en konkurrent utan mera som en kollega ❤️
    Du har en härlig inställning och jag är så glad över att du finns där jag finns!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top