I Love My Car

Jag gillar att köra bil.

En anledning är att jag tänker så bra då jag kör. Flera av mina bästa idéer och projekt har fötts i förarsätet, och numera ser jag till att alltid ha penna och block i bilen så jag kan stanna och skriva ner saker direkt – eller åtminstone så fort jag hittar en p-plats.  Det känns på något sätt bättre att skriva ner än prata in, förmodligen för att jag är mycket mer visuell än audiotiv.

Så här ser några av de senaste veckornas anteckningar ut – nerklottrade på olika platser i vårt avlånga land:

Fotokurs LK?

Belöna högre i halter (T)

Ljudbok Fexeus

Fråga L om  hundvakt till ÅHK kursen

Visselsign. get up, lay down

Krollilja i skuggiga partier?

Ring M om jordkällaren

Bocka av ingångar på nya planer, lapp i bilen

Kolla förstålelse Här/Fot

Säg för f-n åt N att tanka!!!   (Jag var arg då!!! )

Färg till fogarna, K-Rauta?

Tacka HH för sms

Recept Arkitektkopia

Öland, eller…?

Köp ny inlaga till trän boken

Puddinggrupp på FB?

Skyltmaterial till glasbordet. Stora gröna blad? Snäckor?

Fråga A hur man tar bort gamla mappar i Hotmail

Mental trän, utveckling

Blomma I

Bok? Diskutera med D.

Kursupplägg Fortslydn.

 

Förmodligen bitvis obegripligt för utomstående, men ovärdeligt för mig som har ett bra men kort minne. För mig fungerar det utmärkt att skriva ner idéer och reminders som dyker upp i skallen. Så fort jag skrivit ner det slutar jag tänka på det, och det passar mig bra. Jag har tillräckligt mycket tankar i skallen ändå… Jag kollar av mina notes typ varannan dag och checkar av att jag tagit tag i det jag skrivit ner.

Jag minns så väl en hemresa från Lund för några år sedan. En rätt lång färd på över fyra timmar. På den resan började jag fundera över 1. För/nackdelar med att starta eget med lydnadskurser/mental träning 2. Kom fram till att det var mest fördelar 3. Ringde min man och kollade upp lite saker 4. Bestämde mig definitivt för att köra i gång (någonstans mellan Jönköping och Gränna)  5. Dagen därpå hade vi registrerat en verksamhet som  kom att heta High5 Hundkurser och två veckor senare var verksamheten i gång. Jag gillar snabba puckar!

En annan resa jag minns är den mellan Strömsholm och Linköping. Jag satt ensam i bilen (förutom hundarna), var för tillfället rätt deppig och tyckte vissa bitar i livet var orättvisa och allmänt pestiga. Ett av mina ”mål” är att inte fastna i destruktiva tankar, utan jag tar i frän knäna för att att vända motgångar till något som på sikt kan bli positivt. Vid detta tillfälle började fundera på möjligheten att ha en låne/träningshund under ett halvår, då Mick tyvärr visade sig i behov av konvalescens några månader och inte skulle få tränas. Jag sms:ade en vän som i sin tur ganska omgående la ut en förfrågan på sin facebook sida, och inom loppet av två veckor var det bestämt att en border collie vid namn Tarzan skulle komma till Nydala under ett halvår för lite träning.

Hur det gick sedan vet vi ju. Grabben blev kvar. Ingen är nog lyckligare än jag över detta faktum. Och allt detta tack vare  några tankar som dök upp någonstans mellan Kungsör och Katrineholm.

I Love My Car! 🙂

 

 

 

 

 

9 reaktioner på ”I Love My Car”

 1. Grymt cool bild, han är för härlig! 🙂 Visst är det bra att skriva ner idéer direkt. Jag har också ett block med mig i väskan vart jag än går. Du verkar ha nära mellan tanke och att få det gjort. Själv fastnar jag lätt i tankestadiet. 🙂
  kram

 2. Meeeen du måste ha en ajfån som du kan prata in i…… mycket lättare när man kör bil. Så kan du skriva ner när du kommer hem i stället…… 😉

 3. Men hur många superbilder har du på dina hundar egentligen??? Var gång jag går in på din sida har du ett nytt proffsigt foto på någon av dina hundar… Denna var ju så jäkla snygg ju!

  Läste förra bloggen om Ditte. Hälsa och gratta jättemycket!!! Håller tummarna för att få se digi landslaget i framtiden oxå! 🙂

 4. Då tackar jag din bil för att vi får komma och träna hos dig! Jag får ta med en liten doftgram eller några tärningar att sätta på backspegeln som tack när jag kommer nästa gång, fniss…
  Kramar och allt det bästa till dig och din familj

 5. Läser din blogg med stor behållning. Fina resultat du har med Mick, mycket imponerande!
  Vi ses i juni! 🙂
  Kram Diana

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top