Att våra träningskompisar Ditte och Abby är ruggigt bra, det visste vi innan.

Men att dom skulle slå till och vara bäst i världen under fredagens kvalomgång vid VM i Saltzburg…det är stort! Inte för att jag inte trodde det var möjligt, för dom är duktiga nog, men därutöver gäller det ju att få alla bitar att funka i skarpt läge. Och skarpare läge än VM är väl svårt att finna.

Jag är så himla glad för Dittes skull, och hon är så väl värd detta. En underbar träningskamrat som alltid engagerar sig och vill väl, en kul kompis som alltid ställer upp, en ödmjuk och vänlig person med båda fötterna på jorden. Och inte minst, en av de absolut duktigaste hundtränare jag träffat som på ett mjukt, trevligt och smått humoristiskt sätt guidar sin hund genom eventuella svårigheter.

Det garvas mycket på våra träningar, det kan jag garantera. Misstag och bakslag blir till showiga teaternummer, små underfundiga kommentarer när man känner att träningskompisen hamnar lite vilse i känslodjungeln, mycket diskussioner och brainstrorming kring olika bitar i träningen. Att ha ett bra träningsklimat tillsammans är A och O för mig, och det har jag sannerligen tillsammans med Ditte.

Tyvärr drabbades Abby av diffusa smärtkänningar under söndagens final. Mer om detta kan man läsa på Dittes sida www.ditteshundkurser.se

Vi håller tummarna för att problemet hittas och åtgärdas, så de får möjlighet att starta på SM om några veckor.

ÅTERIGEN STORT GRATTIS – I VÅRA  ÖGON ÄR NI BÄST!

Kika på delar av deras fina program genom att klicka på länken nedan.

FsSrRydmh9I