Lageröppet hos TuggMästaren. Och liten tävlingsrapport.

Tarzan app

Först och främst vill jag slå ett slag för vår sponsor TuggMästaren (klicka på länken på min startsida) som har lageröppet söndag 15/6 mellan kl. 11 och 14.

 

Adress: Gillbergagatan 25 D, 582 73 Linköping. Ingång på baksidan av Djur & Utelivs butikslokal.
Telefon: 013-236868, e-post: info@tuggmastaren.se

Erbjudande på lagret:
TAG 4 betala för 3 på hela sortimentet för alla som kommer och besöker oss på lagret. Perfekt om man vill fynda belöningsgodis!

TuggMästaren kommer dessutom att bjuda både hund och förare på fika så alla vovvar är välkomna!
Ett perfekt tillfälle att träna och/eller socialisera hunden på den 600 kvm stora inhägnade innergård.

 

I dag har Tarzan och jag varit och tävlat. Jag är mycket nöjd med Tarzans prestation och hans sätt att jobba på planen. Själv var jag mindre bra i dag. Lite ofokuserad, tankarna flög omkring, hittade inget flow i mig själv trots att Tarzan gav mig massa härlig energi, sa fel kommandon till honom och gick fel väg i Z.

För den som är intresserad följer en liten analys nedan. 🙂

Fina gruppmoment. Betyg 10-10

Fria följet var långt och tekniskt ganska svårt – men roligt! – och började med språng marsch och en massa höger och helt om halt. Trixigt tyckte Tarzan som överarbetade och vi fick några snea sättanden. Men jag är ändå rätt nöjd med vårt fria följ även om han var lite hetsig och trängde lite i långsam marsch. Betyg 7 (tränger något, ss)

I Z låg han kvar i en väldigt hög aktivitetsnivå och hamnade lite för långt fram i ff redan från början. Och då vet jag att han har svårt för sitt-skiftet som var först. Jag hade kunnat hantera det hela mycket bättre då vi ställde upp, och sett till att han var i bättre position då vi startade, men jag var liksom lite off i huvudet. Han stod i sitt-skiftet och då tänkte jag att ”nu måste vi fixa resterande två” vilket gjorde att jag kom ur min gårytm, fokuserade på att få till ligg- och stå-skiftena… och svängde åt fel håll sista sträckan. Heléne Lindström!! Hur svårt kan det vara att gå ett Z??!! Betyg 6 (missar ett skifte, föraren vänder fel)

Inkallningen var fin. Betyg 10

Rutan var bra. Han hamnade på bakre linjen med baktassarna, men tog min dirigering fint och gick två steg LUGNT framåt. Duktig kille! Måste hinna tajma mitt ställande bättre, men det är svårt eftersom han är så snabb. Betyg 8 (extra kommando)

Dirigeringsapporteringen var snygg. Och han kom i håg att stanna vid konen. 🙂 Jag såg att han hade två omtag på väg in, något som han inte brukar ha numera. Men förmodligen hade han munnen full av gräsklipp för jösses vad han spottade grästuvor efter att jag tagit apporten. Betyg 8 (något tugg)

Hopp/apport var fin. Betyg 10

Vittringen var också fin. Bra fart ut och tillbaka, och snabb men noggrann sortering. Betyg 10

I fjärren fick vi en liten förflyttning framåt, men den är jag ändå väldigt nöjd med för att vara en ”tävlingsfjärr”. Betyg 9 (flyttar aningen framåt)

Det är roligt att tävla med Tarzan för han ger så mycket av sig själv. Därför blir jag lite besviken på mig när jag känner att det är jag som är den svaga länken. Jag kände lite så även på förra tävlingen och vet inte riktigt vad det beror på. Jag är inte särskilt nervös, tycker jag har bra koll på uppvärmningen  och brukar normalt sätt kunna hitta ett bra fokus när det väl är vår tur att gå in. Faktum är jag i bland tycker jag tävlar bättre än jag tränar. Men inte de sista två tävlingarna. Och den biten ska jag ta tag i och se till att hitta tillbaka till ”den bättre Heléne”.

Vad gäller Tarzan ska jag jobba med att förbättra vissa tekniska saker, samt hitta en bättre balans i vissa momentövergångar. Jag ska se till att behålla hans motivation och fina arbetsglädje och lita på min magkänsla när det gäller hans fortsatta träning. Flyt, glädje och momentsäkerhet kommer prioriteras före alltför mycket ”petimeter-pet”. Men nu ska vi ha ett tävlingsuppehåll över sommaren och träna på det som har förbättringspotential. Och så ska vi ha en massa annat roligt tillsammans som inte ens har med lydnadsträning att göra. Tro det eller ej!!! 🙂

Till sist – jag har inte på något sätt glömt bort att det pågår ett Svenskt Mästerskap i helgen. Har fått täta rapporter från mina vänner, stort tack! Gläds med er alla som gjort fina prestationer – vissa av er på ert första SM. Andra som lyckats med bedriften att ta sig till ett flertal. Lycka till ni som är i final. Och ni som hamnat utanför finalplats – ni är ändå en del av Sveriges bästa ekipage. Not so bad!!! 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top